Много лесна баница и при това много вкусна, за закуска или за десерт. Може и да сте опитвали вече, рецептата е много стара, знам я от баба си, но е хубаво от време на време да си припомняме миналото. Тя си правеше и домашната юфка. А аз или я купувам или от точените кори, суша ги, после ги начупвам, леко препичам и готово ето ти домашна юфка. Е, не е като бабината, но пак става за случая.
Да премина към рецептата...
Продукти:
200 гр. Домашна юфка
100 гр. краве масло
4 яйца
1 л. прясно мляко
1 ч.ч. захар
1 ванилия
пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Сипваме юфката в намазнена тавичка.
После разбиваме яйцата със захарта, добавяме млякото и ванилията и разбиваме до еднородна смес.
Получената смес сипваме върху юфката и отгоре поставяме маслото. Време е да печем. Фурната да бъде на 180 С, печем около 30 минути до златисто. След като се охлади ръсим с пудра захар и е готова за консумация.
Добър апетит!
Желая Ви прекрасен ден! Всеки ден е нова надежда за мен!
Няма коментари:
Публикуване на коментар