Нужните продукти:
250 мл. вода
2 с.л. олио
2 ч.л. сол
300 гр. пълнозърнесто брашно
150 гр. бяло брашно
1 с.л. кафява захар
2 с.л. сухо мляко
1 ч.л. суха мая
Начин на приготвяне:
Подгответе си маята за втасване. В купа смесете сухите съставки, направете кладенче. След това сложете втасалата мая, олио, вода и объркайте. После омесете на ръка, ако решите може да направите и в хлебопекарна.
След това оставете да втаса. После отново трябва да се премеси и тогава го деля на 3 части. Ако обичате хлябове със семена може да си добавите, важното да ви е вкусно.
Оформяме си 3 малки хлебчета, нареждаме в тава с пергамент и оставяме за още 20 минути да втасат.
След това печем в предварително затоплена фурна на 180 С около 50 минути, да се изпече. Когато пека хляб винаги слагам чашка с вода най- отдолу. Така хляба запазва естествената си влага и е много приятен на вкус.
След като ги изпечете извадете върху решетка да се охладят!
Може да си отрежете и да похапнете. Добър апетит!
Така, като го сложа в торбичка ми издържа почти седмица. За да сте сигурни, че ядете пълнозърнест хляб, по добре си го правете!
Няма коментари:
Публикуване на коментар