Продукти:
1/4 ч.ч. вода
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgHM-FIOoPjgLwS64PDz-mKDpE4HiLlxXzq5RInbox_cm_WoU3CJ1xAvuZeU1CRfmfjdbuMYMrEQAkWGvOs9A9w8xgNMZiGQCZ2Hch3otxPUcyUGc-ulJR2fshxnltUkkcQ9Gx0AElN_q2W/s400/20160207214916.jpg)
1 с.л. мая
3 1/2 с.л. масло
1/2 ч.л. сол
1 ч.л. стрит кардамон
1/4 ч.ч. захар
брашно колкото поеме
Пълнеж:
3 1/2 с.л. масло
1/4 ч.ч. захар
1 ч.л. канела
1 к.ч. счукани орехи
1 яйце за мазане
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEirn-vtvPsdJnPDkfXHWwXmeMaWj_xrzLhBynoxLsZ8cHr_lLGk7o59aT88TEjvqLDgWpyVpSb1Cp8OI9xZAfUALEQCBZBooL-pdYBS8lvpxKRlvfvs6BWrdlvW2Q0RI15FjyjXbXtEWsJe/s320/20160207203335.jpg)
Начин на приготвяне:
Пригответе си маята както обикновено, като за погача. След като се надигне, замесете с останалите продукти. Добавяйте брашно за да се получи меко и еластично тесто.
Подгответе си и пълнежа като разбъркате всичко на кашица.
Разточете тестото.
Намажете с готовият пълнеж.
После прегънете и нарежете на ленти.
Всяка лентичка усучете като за възел и оставете в тава, така се действа и с останалите ленти.
Намажете отгоре с разбитото яйце. После печете на 180 С с вентилатор. Преди това изчакайте да си починат 30 минути и тогава печете. Трябваше да изпробвам новата си фурна.
Ухаят прекрасно, аромата е неустоим. Изключително съм доволна от резултата.
Обичате ли да мечтаете?
Само затворете очи и си представете мястото, за което копнеете да посетите.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар