неделя, 22 септември 2019 г.

Сладка баница с ябълки и круши

Тази "Сладка баница с ябълки и круши" е истинска импровизация. Опитах да я направя съвсем по-различен начин. Няма такава вкусотия, ама страшна е! Опитваш първо с едно залче, а после пълниш чинийката. Времето се захлади, май е време за чай! Така, че днес ще ви предложа топло чайче и Сладка баница с ябълки и круши. Баницата стана точно както си я представях и за да си спестя обясненията по нея, ще ви кажа, че по-добре ще бъде да я опитате час по-скоро! Няма да пържите, съвсем здравословно е!



Продукти:

8 готови точени кори, 2 ябълки, 3 круши, 100 гр. орехи, 100 гр. захар, 50 гр. галета, канела на вкус,            около 100 гр. краве масло за омазняване

жълтък с 1 с.л. олио за намазване на баницата, малко филирани бадеми за поръска

Пудра захар за поръсване на Сладката баница с ябълки и круши

Начин на приготвяне:

Първо започнете с обелването и почистването на ябълките и крушите. След това ги нарежете на кубчета. Почистените плодове поставете в среден съд и залейте с вода. Когато водата заври добавете нарязаните плодове. Докато се варят може да ароматизирате със стръкче индрише. Инедришето се поставя с плодовете. След като плодовете леко омекнат се отцеждат добре от водата и тогава се маха индришето!

полодове

Поръсете с канела по ваш вкус. Прехвърлете плодовете в друга купа. Поръсете галетата и орехите, и объркайте добре!

плодове-с-орехи

Ето, че плънката за баницата е готова. Сега вземете един лист от готовите кори разстелете и намажете с разтопено масло. Отгоре върху първият лист, сложете втори лист и него също намажете с масло. Разпределете плънка по цялата дължина и навийте на руло.

кори-плънка

Готовото рулце поставете в средата  на омазнена тавичка. Така направете и със следващите кори и плънка, като внимателно навивате около първото руло. И когато приключите с това, разбийте жълтък с олио и намажете отгоре.

намазваме-с-жълтък

Поръсете с филираните бадеми. Изпечете баницата в предварително загрята фурна на умерене температура, до златисто! Когато е готова извадете от фурната изчакайте около 10 минути да се успокои да не изпуска пара и тогава чак поръсете с пудра захар.

Сладка-баница-с-ябълки-и-круши

Знам, че е трудно да се чака, но е хубаво да се охлади и тогава да опитвате от творението си! Така и корем няма да ви боли. По принцип е хубаво да се избягва консумиране на топли тестени изделия! Това правило се старая да го спазвам, но понякога и аз го нарушавам. Е, да ви е вкусно! 🙂

Сладка-баница-с-ябълки-и-круши

Сипете си едно хубаво топло чайче с едно парченце от тази вкуснотия и разпускайте максимално! Хайде до скоро, а аз ще мисля с какво да ви изненадам следващият път.

Няма коментари:

Публикуване на коментар