неделя, 15 септември 2019 г.

Ванилов пудинг с пшеница и стафиди

На последък ми е много натоварено и почти не ми остава време за моите рецепти. Но все пак за вкусните неща ще намеря малко време за да ги споделя с вас. Този десерт много наподобява ашуре, но в този вариант се получи мисля доста по-добре. Ванилов пудинг с пшеница и стафиди е интересен вариант, който може да предложите на гости без да се срамувате при това. Изключително мек и балансиран вкус. Ако искате да опитате не се бавете, а запрятайте ръкавите и преминете към действие. От опит да ви кажа, че само с гледане няма да стане! :)


Продукти:

1 пакетче ванилов Пудинг, 500 мл. прясно мляко, 10 с.л. захар, 200 гр. пшеница, 100 гр. златна стафида и филиран бадем за декорация

Начин на приготвяне:

В касерола сипете около литър вода да заври на котлона. Когато заври водата добавете измитата пшеница. Разбъркайте и оставете да ври докато зърната хубаво се разпукат. Когато пшеницата уври махнете от котлона и прецедете за да премахнете водата. Пшеницата ще трябва да е добре отцедена. След това преминете към направата на Пудинга.

Ванилов пудинг с пшеница и стафиди

Сухата смес разбъркайте с част от студеното прясно мляко, а остатъка поставете в касерола на котлон да заври. Когато заври добавете захарта и разбъркайте. Отместете от котлона и добавете пудинговата смес. Разбъркайте и върнете на котлона.

Ванилов-пудинг

Когато започне да се сгъстява отместете касеролата и добавете отцедената пшеница със стафидите. Разбъркайте да се смеси всичко много добре за да получите перфектен Ванилов пудинг с пшеница и стафиди.

Ванилов пудинг с пшеница и стафиди

След това получената смес разсипете в подсушени чаши. Изчакайте да се охлади, покрийте със стреч и приберете в хладилника на съхранение. Когато извадите Ваниловият пудинг с пшеница и стафиди премахнете фолиото и преди да поднесете поръсете отгоре с филирани бадеми. Вкусно нали?

Ванилов пудинг с пшеница и стафиди

В хладилник може да съхраните от три до четири дни, но сигурно няма да остане чак за съхранение. 🙂

Добър Апетит от мен и да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар