Продукти:
1 пакетче ванилов Пудинг, 500 мл. прясно мляко, 10 с.л. захар, 200 гр. пшеница, 100 гр. златна стафида и филиран бадем за декорация
Начин на приготвяне:
В касерола сипете около литър вода да заври на котлона. Когато заври водата добавете измитата пшеница. Разбъркайте и оставете да ври докато зърната хубаво се разпукат. Когато пшеницата уври махнете от котлона и прецедете за да премахнете водата. Пшеницата ще трябва да е добре отцедена. След това преминете към направата на Пудинга.
Сухата смес разбъркайте с част от студеното прясно мляко, а остатъка поставете в касерола на котлон да заври. Когато заври добавете захарта и разбъркайте. Отместете от котлона и добавете пудинговата смес. Разбъркайте и върнете на котлона.
Когато започне да се сгъстява отместете касеролата и добавете отцедената пшеница със стафидите. Разбъркайте да се смеси всичко много добре за да получите перфектен Ванилов пудинг с пшеница и стафиди.
След това получената смес разсипете в подсушени чаши. Изчакайте да се охлади, покрийте със стреч и приберете в хладилника на съхранение. Когато извадите Ваниловият пудинг с пшеница и стафиди премахнете фолиото и преди да поднесете поръсете отгоре с филирани бадеми. Вкусно нали?
В хладилник може да съхраните от три до четири дни, но сигурно няма да остане чак за съхранение. 🙂
Добър Апетит от мен и да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар