Продукти:
400 гр. брашно+50 гр. за доомесване, 1 ч.ч. кисело мляко, 2 яйца, 1/2 ч.ч. захар, 1 бакпулвер
олио за пържене и пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Пресейте брашното, направете малка ямка в него и добавете киселото мляко, бакпулвера, яйцата и захарта.
Омесете меко тесто, което е леко лепкаво. После прехвърлете на плот и доомесете. Готовото тесто оставете да почива 30 минути. Така тестото си почива и после текстурата се променя. Получава се много добре все едно сте добавили мая.
След като тестото е починало разделям на две и разточвам с дебелина на листа около 5 мм.
След това нарежете на ленти с ширина около 4 см. и с дължина окол 6-7 см. и прорез в средата.
Хванете бухтата в края и внимателно я прекарайте през прореза, леко да се усучи и да приеме интересна форма.
Загрейте олиото в дълбок тиган и когато загрее достатъчно, започнете да пържите. Пържи се от двете страни. Когато се изпържи от едната страна до златисто, тогава обръщаме и от другата страна. Готовите бухти извадете върху кухненска хартия за да се отцедат от излишната мазнина.
Докато са още топли поръсете с пудра захар. Изпържете цялото количество което сте направили!
И ето, че закуската е готова. Слагайте масата и викайте семейството на помощ! Хубавата закуска е още по-хубава в добра компания.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар