Продукти:
За основата: 330 гр. бисквити Орео или подобни на тях, 110 гр. краве масло, тарт формата е с размери 12 см на 36 см
За щоколадовия пълнеж: 100 гр. млечен шоколад, 200 гр. черен шоколад или кувертюр, 200 мл. сметана
За гарниране: ягоди и натрошени ядки (лешници, бадеми)
Начин на приготвяне:
Смелете бисквитите в блендер без да премахвате крема с който са слепени. После добавете разтопеното масло и разбъркайте дикато получите ронливо тесто.
Готовото тесто от бисквити разтелете внимателно по дъното и стените на тарт формата. Притиснете с лъжица!
Готовият бисквитен тарт приберета за кратко в хладилник да стегне. Докато тарта стяга ви предлагам да се заемете с направата на шоколадовият пълнеж. В купа начупете шоколада на парчета, а в друг съд затоплете сметаната и преди да заври я отместете и залейте върху шоколада.
След като залеете шоколада с топлата сметана започнете да бъркате докато шоколада се разтопи напълно. Получава се хубав нежен шоколадов пълнеж. Готовата смес се изсипва в тарта след което се украсява с ягоди и се поръсва с натрошни ядки. В случая аз изплзвах лешници.
Приберете за кратко -за около час в хладилник. След това извадете Шоколадов тарт с ягоди без печене от хладилника и нарежете на триъгълници или правоъгълници, абе както ви харесва. 🙂 Както и да нарежете тарта това няма да промени вкуса.
Загребете с виличка от тарта, поставете в устата и после притворете очите. Усетете цялото вълшебство от шоколада. Не бързайте, този десерт е за наслада.
Шоколада те зарежда с щастие, ето ще си взема още една хапка. Наистина е трудно да стоиш безразличен към този десрт. Усмихвам се и продължавам да си хапвам от него.
За още вкусни рецепти с ягоди, може да видите и тази рецепта.
Добър Апетит и останети със здраве!
Няма коментари:
Публикуване на коментар