петък, 29 май 2020 г.

Сладкиш Негърче с овесени ядки без брашно и яйца

В тези дни си направих сладък експеримент. Доста вкусно се получи като леко се доближава до торта Гараш, заради орехите може би. Напоследък се опитвам в моите рецепти да замествам брашното с овесени ядки. :) И за сега мисля, че ми се получава добре. Що се отнася до дегустаторите в къщи познаха само две съставки- какао и орехови ядки. Опитайте и вие, вкусен е този Сладкиш Негърче с овесени ядки без брашно и яйца.


Продукти:

За блата: 140 гр. овесени ядки, 100 гр. орехови ядки, 150 гр. кафява захар, 1 ч.л. бакпулвер, 1 с.л. лимонов сок, 5 с.л. какао, 300 гр. ябълково пюре

За заливката: 100 гр. черен шоколад, 100 мл. кокосово мляко

Начин на приготвяне:

Смесете овесените ядки, орехите и захарта. Смелете ги с помощта на блендер до получаване на “брашно”. След като ги смелите добре ги изсипете в купа. Измийте и почистете ябълките, нарежете ги на парчета и тях също смелете в бледер до получаване на пюре. Добавете ябълковото пюре към полученото брашно. Добавете бакпулвера, лимоновият сок и какаото. Разбъркайте с лъжица до еднородност. Получава се гъста смес.

смес-за-негърче

Загрейте фурната на 180°С. Използвам форма с диаметър 20 см. На дъното поставете пергамент, за да не ви залепне и после изсипете готовата смес. Заравнете с лъжица и може да печете. За готовността на блата използвам дървена клечка или шиш. Когато при пробождане шиша излиза чист то тогава съм напълно убедена, че блата е готов. След това оставете блата да се охлади. Премахнете хартията и върнете блата пак във формата.

Сладкиш-Негърче

Приготвяне на заливката:

Начупете шоколада на парченца. Загрейте кокосовото мляко и после залейте шоколада. Разбъркайте докато шоколада се разтопи напълно. След това залейте върху блата и оставете така за час, а после приберете в хладилник. Колкото повече стои толкова по-вкусен става сладкиша. Преди да сервирате поръсете отгоре с какао за да получите този кадифен завършек.

Сладкиш-Негърче

Сладкиш-Негърче

Всеки си има определено време в което обича да си похапне нещо сладичко. Това парче ще е за мен добавих си ягодка за още разкош.

Сладкиш-Негърче

Добър Апетит!


Няма коментари:

Публикуване на коментар