събота, 26 септември 2020 г.

Сладкиш с ябълки "Мадам"

 Този Сладкиш с ябълки "Мадам" е различен, не съм опитвала до сега такава вкусотия. Прилича на ябълкова торта с крем. Мисля, че тази рецепта е много подходяща точно за този момент, защото ябълките придават леко есенно настроение. С малко съставки, но е абсолютна. Обикновено към ябълките се добавя канела, но тук има ванилия и е толкова зашеметяващо вкусно. Много добре се получава.


Продукти:

6 ябълки, 200 гр. домашна Юфка, 200 гр. захар, 125 гр. краве масло, 4 яйца L, 350 мл. животинска сметана,      350 мл. прясно млко, 1 ванилия

Начин на приготвяне:

Обелете ябълките и нарежете на тънки полумесеци.

Сладкиш-с-ябълки-"Мадам"

Сладкиш-с-ябълки-"Мадам"

Пригответе си тавичката в която ще готвите! Подсушете я добре и намажете с масло. Нарязаните ябълки разделете на две равни части. Подредете едната част ябълки и посипете със захар. След това поръсете юфката също на половина. След това втората част ябълки и поръсвате със захар и накрая пак юфка. Тук се използва половината захар, другата част захар се използва в разбиване на яйцата! Разтопяваме маслото и поливаме отгоре навсякъде.

Сладкиш-с-ябълки-"Мадам"

Сладкиш-с-ябълки-"Мадам"

Печем във фурна до златисто на 180°С за около 30 минути. През това време се разбиват яйцата с останалата  захар, сметаната, прясното мляко и ванилията. След това с тази смес се залива върху вече изпеканите ябълки.

Сладкиш-с-ябълки-"Мадам"

Пече се отново на 180°С до готовност, но не по малко от 30 минути. След това се изважда от фурната и се охлажда. Приберете в хладилник за 2 часа, а след това може да си отрежете парче. Плолучава се сладкиш с много лека и нежна консистенция и няма да усетите как ще излапате парчето. 🙂

Сладкиш-с-ябълки-"Мадам"

Този Сладкиш с ябълки “Мадам” е много вкусен. За мен е интересен и да ви кажа юфката почти не се усеща, само отгоре, но там е хрупкава. Преди да нарежите сладкиша, поръсете с пудра захар.

Сладкиш-с-ябълки-"Мадам"

Добър Апетит!

Тук може да намерите и други рецепти с ябълки.

Няма коментари:

Публикуване на коментар