събота, 24 октомври 2020 г.

Канелени хлебни рулца с ябълки

 Здравейте търсачи на идеи. Добре сте дошли в моят кът за Кулинарни Идеи. Сигурна съм, че вашето посещение тук, не е случайно и ще се радвам, ако съм успяла да ви помогна.

Има два сезона, които обичам много и това са пролетта и есента. Пролетта идва бурно, носи ухание на цветя. Всичко сякаш се съживява за нов живот. Прелестно е и красиво. А, есента ми носи спокойствие и топлина. Откривам красотата навсякъде, дори и в падналото листо- Красиво, обагрено. Събрали сме вече всичко в градината. Мирише на есен и небето е различно. Радваме се на топлите дни.

Днес ще ви представя едни Канелени хлебни рулца с ябълки. Съвсем есенно нали?  Вкусни и много различни. Приготвят се много лесно, а са толкова вкусни, просто неподозиращо. Само трябва да ги опитате, топят се в устата.


Продукти:

2 средни ябълки, 2яйца, 1 ч.л. канела, 3 с.л. прясно мляко, 1 тостерен хляб, 120 гр. крема сирене,1/3 ч.ч.захар, 2 с.л. масло

Начин на приготвяне:

Обелете ябълките, почистете и нарежете на кубчета.

Канелени-хлебни-рулца-с-ябълки

Поставете нарязаните ябълки в съд и покрийте с капак на тих огън за 2 -3 минути. Поръсете ги с канела, може и малко масло да им добавите.

Канелени-хлебни-рулца-с-ябълки

След това ги отместете за да се охладят. Тук в тази рецепта всичко ще правим последователно. Няма да избързваме. Ето приключихме с ябълките, които ще са пълнеж в рулцата. Приготвяме още една чиния със захар и канела, в нея ще овалваме изпържените рулца. Оставете и нея в страни и на нея ще и дойде времето. В друга купа разбийте яйцата и смесете с млякото- в тях ще потапяме рулцата преди да ги изпържим. Продължаваме… Ето, че дойде момента и на хляба. Първо отстранете кората на всички филийки с остър нож.

Канелени-хлебни-рулца-с-ябълки

Когато приключим с премахване на кората, тогава започваме да разточваме или по-скоро да сплескваме всяка филийка по отделно.

Канелени-хлебни-рулца-с-ябълки

Разточете всички филийки и ги натрупайте в страни. Сегаааа, вземете една филийка и я намажете с крема сирене и поставете плънка.

Канелени-хлебни-рулца-с-ябълки

След това завийте на руло и оставете в страни и започнете да завивате и другите рулца докато не ги приключите изцяло.

Канелени-хлебни-рулца-с-ябълки

Чак тогава си загрейте тиган с масло. Потапяйте рулцата едно по едно в яйчената смес и после пържете.

Канелени-хлебни-рулца-с-ябълки

Канелени-хлебни-рулца-с-ябълки

Пържете до златисто от всички страни, а след това като са готови се потапят в захарта с канела. И са готови.

Канелени-хлебни-рулца-с-ябълки

Ето това са моите Канелени хлебни рулца с ябълки и са вкусни до последната хапка. Трябва да опитате!

Канелени-хлебни-рулца-с-ябълки

Може да сервирате докато са още топли с мед и мляко, но са вкусни и студени.  Добър апетит!


Няма коментари:

Публикуване на коментар