Преди Коледните празници опитвам всевъзможни рецепти. Приготвям различни бисквитки. Аз не веднъж съм казвала и пак ще го повторя, че може сладките да се приготвят преди празника. Съхранете в съд с капак в някое чекмедже на хладилника. Така, че да не ви изкушават като тези медени бисквити с печат. Както се обичам да казвам, направо ги скрих от себе си! :) Такива печати може да откриете в Нета, има ги на много места. Моите са ми подарък и не съм питала от къде са. Моето Мило ме изненада с тях, нали знае, че обичам да замесвам разни неща, а той обича, уж да дегустира. :) Та така с печатите и понеже са коледни си мисля, че сега е най-доброто време за тях.
Продукти:
3 с.л. пчелен мед, 100 гр. краве масло, 100 гр. пудра захар, 1 яйце, 500 гр. брашно, 2 с.л. какао, 1 ч.л. канела, 1 ч.л. екстрат ванилия, 1 ч.л. сух джинджифил на прах, 1/2 ч.л. хлебна сода
Начин на приготвяне:
Разтопяваме маслото и меда на водна баня. Сваляме от огъня и добавяме пудрата захар, разбъркваме и оставяме да се охлади. След като се охлади се добавя яйцето. Разбъркайте и добавете останалите продукти. Омесете меко тесто, след това го увийте в стреч и приберете в хладилник за 1 час. Охладеното тесто разделям на две и разточвам с дебелина не по-малко от 3 мм. След това идва ред на изрязването на формите. Първо изрязвам кръгчета с малко по голяма чаша и после върху готовото кръгче отбелязвам печата. Натиска е съвсем лек при отпечатването.
Пригтвете тава покрита с пергамент и подредете отпечатаните меденки. Пече се в предварително загрята фурна на 180°С за 15 минути или до хубав загар. След като се изпекът ги извадете от фурната и поставете на решетка да се охладят.
След като се охладят напълно може да ги слепите със сладко по ваше желание. Аз обичам да използвам сладко от сини сливи. Сякаш то най-добре ми се връзва с меденият вкус.
Когато сте готови и сте слепили Медени бисквити с печат, то тогава опитайте и част от тях може да съхрнате за празниците. Колкото повече стоят, стават меки и приятни на вкус.
Когато решите да ги правите извикайте децата да ви асистират, те истински ще се забавляват в биенето на печати. Казвам това от опит. Докато замесвах тестото не беше интересно, но като стигнах до печатите Зари веднага дотърча да се включи и си мисля, че нейните бисквитки се получиха по-добре от моите.
Пожелавам Ви светли празници и да ви се случват само хубави неща! Добър Апетит!
Рецептата е адаптирана от Тук.
Няма коментари:
Публикуване на коментар