вторник, 9 ноември 2021 г.

Печени пресни картофи с пармезан

 Ето, че на пазара се появиха и първите пресни картофки. Вземам на бързо кило-две в торбичка и бързам да се прибера за да сътворя нещо вкусно. В главата ми бушуват разни идеи, коя от коя по хубави и вкусни. Решавам вече какво ще правя с първите картофки, запрятам ръкави и решавам че това ще бъде Печени пресни картофи с пармезан. Нямате и си и на идея даже, колко вкусно се получи. А, как хубаво ухае на пармезан и масло, направо да запееш от кеф.

Продукти:

1100 гр. пресни картофи (дребни), 50 гр. краве масло, 50 гр. настърган пармезан, червен пипер, черен пипер, пресен копър

Кисело мляко, чесън за гарниране е пожелание, ако решите да ги ползвате с бира, то тогава може да прескочите млякото.

Начин на приготвяне:

Измийте картофките много добре и разрежете на половинки. Загрейте фурната на 200 С. Голямата тава от фурната я намажете хубаво с масло, след това поръсете пармезана и черият пипер.

Печени пресни картофи с пармезан

Отгоре поръсете червен пипер и намажете с разтопено масло с помощта на четка. Поръсете със сол на вкус. Така приготвени се поставят във загрятата фурна и печете около 30 минути. След като са готови извадете и поднесете както ви харесват.

Печени пресни картофи с пармезан

Печените пресни картофи с пармезан ги  предложих с кисело мляко със стрит чесън и поръсих с пресен копър. Вкусът е  просто уникален, изпробвайте нещо ново и така вкусно, не се колебайте. И новака в кухнята ще се справи. Ако и това не е лесна рецепта- здраве му кажете. 🙂


Ще ви пожелая добър апетит или Наздраве! Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар