събота, 28 януари 2017 г.

Паунд Кекс с фъстъчено масло и Шоколадова заливка

Паунд Кекс с фъстъчено масло и Шоколадова заливка

Изключително голям и богат кекс по английска рецепта. Толкова красив и вкусен, гостите останаха впечатлени. С приятен вкус и нотки от фъстък, с една дума страхотен. Всеки може да опита!
Продукти:
250 гр. краве масло
 1 ч.ч. прясно мляко
1/2 ч.ч. фъстъчено масло
2 ванилии
1 1/4 ч.ч. захар
3/4 ч.ч. кафява захар
5 яйца
1 баклпулвер
1/2 ч.л. сол
3 ч.ч. брашно
Заливка: 100 гр. шоколад, 1/4 ч.ч. сметана /течна/, 2 с.л. фъстъчено масло
За гарниране: 50 гр. печен фъстък
Начин на приготвяне:
Желателно е маслото да се е отпуснало при стайна температура. Смесете кравето масло с фъстъченото масло. След това двата вида захар. Бъркайки добавете и яйцата. Пресейте брашното, бакпулвера и солта. После ги добавете към сместа като доливате и от прясното мляко. Не забравяйте и ванилията! Получава се хубава гладка смес.


Загрейте фурната предварително на 180°С. Намажете формата с масло и напудрете с брашно.  После получената смес я сипете в подготвената форма.
Вече е готово да печете. Пече се около 35-40 минути, ако искате да бъдете сигурни проверете с дървен шиш. След като се изпече изчакайте 10 минути и след това преместете на поднос.


Започнете да правите заливката. Тя се приготвя на водна баня. В касерола сипете сметаната, после добавете начупен шоколада. Нека хубаво да се разтопи и после добавете фъстъченото масло и разбъркайте до еднородна смес. Докато е още топла заливката сипваме върху готовият кекс. И накрая гарнираме с изпечените фъстъци.
Невероятен Паунд Кекс с фъстъчено масло и Шоколадова заливка.  Хайде спорен ден от мен!
Добър Апетит!


Препоръчано от автора:

понеделник, 14 ноември 2016 г.

НОВИНИ

Искам да споделя с всички мои приятели, че имам сайт в който ще продължа да публикувам различни видове рецепти, но ще има и други теми. Така, че заповядайте в Хубава Жена. Мястото на всяка жена!
Искам да Ви кажа "Благодаря Ви Приятели"!


неделя, 9 октомври 2016 г.

МНОГО ЛЕСНА БАКЛАВА

Това е най-лесният начин за вкусна баклава. Може да я правите когато си решите даже и без повод, като мен. Лесен и вкусен десерт,  траен и сочен. За мен е удоволствие да споделя тази рецепта с вас.



Нужни продукти:
фини точени кори- 500 гр
краве масло- 125 гр
натрошени орехи- 300 гр
За сиропа:
захар- 800 гр
вода- 700 гр
ванилия- 1 бр








Корите се разстилат на равно място. Използва се средна тава, за да редите разточените листи. Редува се два листа орехи и отново два листа и орехи. Докато наредите цялото количество. После нарежете с остър нож на форми каквито ви харесва. Маслото се разтапя до течно състояние и после се полива върху баклавата. Пече се на умерена температура до златисто.
Сиропа трябва да е предварително готов и охладен!
Когато е готова баклавата извадете от фурната и изчакайте 5 минути после залейте с вече изстиналият сироп.


На другият ден, след като е усвоила сиропа е готова за консумация.
Желая Ви Добър Апетит!