неделя, 1 март 2015 г.

Лесно "Кьопоолу"

Казвам, че е лесно, защото още на есен когато си приготвям зимнината си предвиждам за кьопоолу. Консервирани домати, чушки печени и патладжан печен и белен.

Продукти:

1 буркан домати
1 буркан чушки
1 буркан патладжан
1- 2 скилидки чесън
сол на вкус
магданоз
олио да покрие дъното на
тигана

Начин на приготвяне:

В дълбок тиган запържвам доматите да се изпари малко от сока им, след то се добавят чушките и патладжана. Всичко е ситно накълцано.  Пържи се докато се сгъсти- да оставя следа самата дървена лъжица с която бъркаме. След като изстине се добавя счукания чесън и се поръсва с магданоз. Това ястие е подходящо за гарнитури, а може и като салата за спиртно питие.

Няма коментари:

Публикуване на коментар