петък, 20 март 2015 г.

Крем КАРАМЕЛ (ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΑΜΕΛΕ )

Ще направя днес крем Карамел с подсказаната рецепта на моята приятелка от екзотична Гърция! Всеки ще каже и какво толкова един крем Карамел е за мен беше един плюс тази рецепта, защото моят начин е друг. Но днес ще Ви предложа новият вариант за мен.

Нужни продукти:

1 л. прясно мляко
6 яйца
1 ванилия
1 ч.л. лимонови корички
накълцани на ситно
1 ч.ч. захар

За карамела:

1 ч.ч. захар
1 ч.л. вода
2 с.л. пресен лимонов сок

Начин на приготвяне:

В дълбок съд разбиваме яйцата. Затопляме леко млякото и към него добавяме захарта и бъркаме докато се стопи напълно. Смесваме млякото с яйцата като не спираме да бъркаме, добавяме  ванилията и лимоновите корички.


След като сме направили сместа се захващаме направата на карамела. В съд поставяме захар, вода и лимонов сок и започваме да нагряваме докато се стопи и получи златист цвят. Докато е топъл карамела разливаме по чашките да покрие дъното. Отгоре сипваме предната смес с млякото.


В тавата сипваме вода , да се пече на водна баня за да се запази влагата в крем карамела. Фурната е включена на 200 С , печем около 40-50 минути. След като е готов крем Карамела е хубаво да бъде охладен преди сервиране.


Всичко друго е въпрос на фантазия. Да Ви е сладко!

Нека да продължим нашата романтична разходка!


Да се порадваме на сините простори!


Красотата е навсякъде важното е да уловим мига и да му се насладим!"Всичко, абсолютно всичко на тази земя има смисъл и дори и най-дребните неща трябва да бъдат зачитани."   Паулу Коелю

Няма коментари:

Публикуване на коментар