![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEirkv4Vq8WEFmsyH8CN0RMTXcQMMKvsGY5I1OgdaJCAFsdb51OekpibRkOzdrLnilMDcIcs1LcCKRX0ECI82BXmhV1his8bY341tL9W_ReC48rrNkGyKXsaMK0VMg33eR5hHSNS2ZNgWd7J/s1600/CAM00705.jpg)
1 л. прясно мляко
6 яйца
1 ванилия
1 ч.л. лимонови корички
накълцани на ситно
1 ч.ч. захар
За карамела:
1 ч.ч. захар
1 ч.л. вода
2 с.л. пресен лимонов сок
Начин на приготвяне:
В дълбок съд разбиваме яйцата. Затопляме леко млякото и към него добавяме захарта и бъркаме докато се стопи напълно. Смесваме млякото с яйцата като не спираме да бъркаме, добавяме ванилията и лимоновите корички.
След като сме направили сместа се захващаме направата на карамела. В съд поставяме захар, вода и лимонов сок и започваме да нагряваме докато се стопи и получи златист цвят. Докато е топъл карамела разливаме по чашките да покрие дъното. Отгоре сипваме предната смес с млякото.
В тавата сипваме вода , да се пече на водна баня за да се запази влагата в крем карамела. Фурната е включена на 200 С , печем около 40-50 минути. След като е готов крем Карамела е хубаво да бъде охладен преди сервиране.
Всичко друго е въпрос на фантазия. Да Ви е сладко!
Нека да продължим нашата романтична разходка!
Да се порадваме на сините простори!
Красотата е навсякъде важното е да уловим мига и да му се насладим!
"Всичко, абсолютно всичко на тази земя има смисъл и дори и най-дребните неща трябва да бъдат зачитани." Паулу Коелю
Няма коментари:
Публикуване на коментар