петък, 27 март 2015 г.

ЗАМРАЗЕНА ТОРТА

Това е най-правената торта от моята майка. Вкусна и много ефектна! Посрещали сме много гости с нея. Невероятно вкусна торта. Да си оближеш пръстите!

Продукти:

2 пакета бисквити Еверест
1 пакет обикновени бисквити
250 гр. краве масло
300 гр. пудра захар
100 гр. счукани орехи
4 яйца
1 ч.ч. прясно мляко
1 ванилия

за заливката:

200 гр. кувертюр, 5 с.л. олио, 50 мл. вода

Начин на приготвяне:

Натрошаваме бисквитите в купа, добавям орехите и ванилията. Към тази смес добавям омекналото масло и разбърквам с лъжица.


!!! Не с миксер за да се запази цялостта на бисквитите. В друг съд се разбиват яйцата със захарта и после се добавя млякото. След като е готова и втората смес сипваме към първата и отново объркваме с лъжица. Получената смес сипвам във форма за торта и прибирам в хладилник за час и половина.


Докато стегне тортата започвам да си правя заливката. Най-добре се получава на водна баня. В купичка начупвам кувертюра, добавям олиото , водата и слагам на водна баня да се разтопи до еднородна смес. След като е готово заливам върху тортата. Тук аз съм ползвала бяла и кафява заливка, но не е грешно да направите и еднородна.


После пак прибирам в хладилника за около 30 минути. След като е готова вадя от формата и с нейното дъно я пренасям върху табличка. После вече може да режете и да хапвате.


Да Ви е сладко! Успешен ден!
Подходящ момент е всеки момент, на който все още имаме щастието да се радваме!!!




Няма коментари:

Публикуване на коментар