Продукти:
за крема:
4 яйца
8 с.л. захар
250 гр. маскарпоне
2 ванилии
за пълнеж:
8 бр. бишкоти
за сиропа:
5 с.л. Нес кафе
5 с.л. гореща вода
2 с.л. ром
Какао за отгоре
Начин на приготвяне:
Направете сиропа за да има време да се охлади.
Разделете жълтъците от белтъците.
Жълтъците се смесват със захарта, докато побелеят и набухнат. После се добавя маскарпонето с ванилията и се бърка до еднородна смес.
Белтъците се разбиват на сняг и се добавят към маскарпонето.
Бъркайте равномерно с обръщане с домакинска тел.
Пригответе си формата, като я покриете с найлон.
После сипваме една част от крема и го разнасяме равномерно. Бишкотите ги начупваме, разделяме ги на две, за да се оформят пластове.
Потапяйте бишкотите за секунди в сиропа, не трябва да са силно напоени!
Нареждаме във формата, като накрая завършваме пак с крем!
Завиваме внимателно с найлона и прибираме във фризера за 1 час за да се втвърди.
След това при сервиране се ръси с какао, може и настърган шоколад.
Добър апетит! Консумирайте задължително с усмивка и добро настроение!
Хубав ден!
Няма коментари:
Публикуване на коментар