сряда, 12 август 2015 г.

СЛАДОЛЕДЕНА ТОРТА "ТИРАМИСУ"

Има ли нещо по-изкушаващо в тези жеги, освен сладолед! Исках да направя нещо за десерт, но без да пускам фурната, защото и без това жегата е голяма. Това са двете хубави неща: сладолед и тирамису. Така реших да ги обединя в едно и резултата е на лице, сладоледена торта 'Тирамису".Представям Ви тази рецепта с надеждата, че ще опитате и Вие!

Продукти:

за крема:
4 яйца
8 с.л. захар
250 гр. маскарпоне
2 ванилии

за пълнеж:
8 бр. бишкоти

за сиропа:
5 с.л. Нес кафе
5 с.л. гореща вода
2 с.л. ром                                      
 Какао за отгоре

Начин на приготвяне:

Направете сиропа за да има време да се охлади.
Разделете жълтъците от белтъците.
Жълтъците се смесват със захарта, докато побелеят и набухнат. После се добавя маскарпонето с ванилията и се бърка до еднородна смес.


Белтъците се разбиват на сняг и се добавят към маскарпонето.



Бъркайте равномерно с обръщане с домакинска тел.
Пригответе си формата, като я покриете с найлон.


После сипваме една част от крема и го разнасяме равномерно. Бишкотите ги начупваме, разделяме ги на две, за да се оформят пластове.
Потапяйте бишкотите за секунди в сиропа, не трябва да са силно напоени!
Нареждаме във формата, като накрая завършваме пак с крем!


Завиваме внимателно с найлона и прибираме във фризера за 1 час за да се втвърди.
След това при сервиране се ръси с какао, може и настърган шоколад.



Добър апетит! Консумирайте задължително с усмивка и добро настроение!


Хубав ден!


Няма коментари:

Публикуване на коментар