понеделник, 24 август 2015 г.

ЯБЪЛКОВИ КНЕДЛИ

Това е една разчупена идея за сладки кнедли, но както и да е, станаха много вкусни, а пълнежа е невероятен. Истинско допълнение към тях. Е, ябълките са другият ми любим плод, така, че ако имате желание опитайте!

Продукти:

200 гр. масло
3 яйца
2 с.л. прясно мляко
10 гр. прясна мая
3 с.л. захар
1 ванилия
брашно колкото поеме за
еластично и гладко тесто

за пълнежа:

3-4 ябълки
1 с.л. грис
4 с.л. захар
1 ч.л.канела
орехи по желание

Начин на приготвяне:

Първо си подгответе тестото. Маята да втаса с млякото и малко брашно.
След това в купа се сипва брашното, прави се кладенче и започват да се добавят продуктите.


Бъркам с лъжица и накрая доомесвам на ръка.


След това тестото се покрива със стреч и се прибира за 1 час в хладилник.
През това време приготвяме ябълките. Важно е да се знае, че когато се настържат, после трябва да се изцедат с ръце. После се добавя грис, канела, а захарта я сложете преди самото поставяне на плънката.
Тестото е престояло колкото трябва, вадим го на плот разделяме на 2 части и разточваме с дебелина не повече от 2 мм. После режем на квадрати.


Слагаме от плънката в средата.
После захлюпваме двата противоположни края, а другите леко ги завиваме.



Готовите кнедли нареждаме в тава покрита с пергамент.
Фурната трябва да е предварително  включена и загряла до 180 С.
Пекат се около 20 минути да се зачервят.
После извадете на поднос и поръсете с пудра захар


Да Ви е сладко!



Тук направих разрез за да се види  пълнежа. Изключително подходящи за есенните и зимните дни. Не съм пробвала с мас да ги направя, но предполагам, че крайният резултат отново ще е добър. Но аз съм привърженик на маслото, по-вкусно ми е.
Добър апетит!!!




Няма коментари:

Публикуване на коментар