събота, 28 януари 2017 г.

Коледарско Зеле

Време е за Коледарско Зеле!

Тази рецепта научих от моята свекърва. Може да се готви всеки сезон, но най-добре си върви през зимата с чаша хубаво домашно вино. Това ястие е от Пазарджишки район. Коледарско зеле може да се предложи с припечен хляб и люти чушлета. За да стане вкусно ястието трябва да отговаря на две условия:
  1. Готви се с тлъсто свинско месо;
  2. Зелето трябва добре да е втасало;Коледарско Зеле
Продукти:
олио за пържене на месото
1 кг. свинско месо
1 голям буркан кисело зеле
червен пипер
вода
черен пипер

Начин на приготвяне:
Запържваме свинското месо добре, после се добавя зелето. Объркваме с дървена лъжица и после добавяме червеният пипер- отново разбъркваме и добавяме вода почти да се покрие.
Оставяме на котлон да покъкри около 20 минути. След това преместваме в тава за да печем, сега може да сложите и зърна чер пипер. Фурната трябва да бъде на 200°С.
Печем докато отгоре започне да се зачервява и водата почти изчезне. Няма как да не огладнееш, хич да не си гладен ще ти се преиска да опиташ!
Добър Апетит от мен!
Коледарско Зеле
Сега както се казва с чаша червено вино и Коледарско Зеле, а вън нека си вали!

Няма коментари:

Публикуване на коментар