събота, 28 януари 2017 г.

Лесен Шоколадов Кекс с Какаова Заливка

Лесен Шоколадов Кекс с Какаова Заливка и Масло

Още е Коледа празнично и всеки търси нещо да похапне. У нас се търси сладичко, а у вас? Какво, какво, да е шоколадово, пък и мекичко това ми подадоха за жокер и така стигнах до мисълта за този лесен шоладов кекс с какаова заливка. Да засиля вкусът на шоколад- отгоре поръсих с настърган черен шоколад. Получи се невероятно вкусно. На всички посетители на сайта ми, горещо го препоръчвам. Няма да сбъркате ако го направите. Ако ви е харесал може да оставите коментар долу във формата.
Продукти:Лесен Шоколадов Кекс с Какаова Заливка
200 гр. краве масло
4 с.л. какао, 1 ч.ч. захар
125 мл. прясно мляко
200 гр. брашно за кекс
4 яйца
1/2 ч.л. хлебна сода
1 с.л. оцет
Начин на приготвяне:
В касерола сложете прясното мляко да се затопли при средна температура. След това добавете маслото и започнете леко бъркане докато се разтопи напълно. После добавете захарта и какаото разбъркайте. Усилете котлона и когато заври отместете. Изчакайте да се охлади. След това отделете 150 мл. от общото за да запазите за заливка, а останалото ще се използва за самата кексова смес.
Лесен Шоколадов Кекс с Какаова Заливка
В съд разбийте яйцата с помоща на миксер. Внимателно добавете от направената какаова смес. Добавете и брашното. Смесете оцета със содата да кипне, после добавете след брашното.
Разбийте до еднородна смес.
Загрейте фурната предварително до 180°С.
Изберете подходяща форма, намажете с масло. Сипете готовата смес и може да печете. Необходими са около 30 минути за изпичане на този невероятен кекс.
Лесен Шоколадов Кекс с Какаова Заливка
След като се изпече извадете от фурната, изчакайте 5 минути и после залейте с отделената какаова смес. Ако решите може и вие да добавите настърган черен шоколад отгоре, но това е пожелание.
Лесен Шоколадов Кекс с Какаова Заливка
Добър Апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар