събота, 28 януари 2017 г.

Домашен Хляб с Рикота и Шарена сол

Ароматен Домашен Хляб с Рикота и Шарена сол

Толкова вкусен и ароматен, че нямаш търпение да си отчупиш и да опиташ от него.
Домашен Хляб с Рикота и Шарена сол
Продукти:
1 пакетче суха мая, 1 ч.л. сол, 180 мл. вода, 180 мл. прясно мляко, 2 с.л. захар, 4 с.л. олио, 1 белтък и брашно колкото поеме.
За пълнеж: 250 гр. Рикота и Шарена сол за поръсване
За намязване отгоре: 1 жълтък и 1 с.л. олио
Начин на приготвяне:
Смесете млякото с водата. Разбъркайте маята с малко захар, брашно и мляко- да стане на кашица и го оставете да втаса.
След това пресейте брашното и започнете да добавяте съставките. Омесете тесто, което да не лепне по пръстите. Оставете малко да втаса около 30 минути на топло.
От цялото тесто което се получи разточете на гладка повърхност. Намажете с Рикота и поръсете с Шарена сол. След това нарежете на квадрати- тяхната големина съобразете със съда в който ще печете.
Изберете съд и намажете с мазнина, аз използвах масло. Винаги ми се получава добре.
Домашен Хляб с Рикота и Шарена сол
Нареждаме в съдът, който сме предпочели. В една посока като намазаната част е посока навътре и така редим до края. Нищо не се изхвърля дори и малките крайчета влизат в употреба.
След като сме наредили нашият ароматен хляб оставяме да втаса на топличко. После преди да сложим във фурната, мажем с разбитият жълтък с мляко.
Загряваме фурната на 180°С- предварително и после печем. Необходимо е около 30 минути за пълно изпичане, но все пак проверете с дървена клечка за да сте убедени напълно.
След това извадете на решетка за 10-15 минути да се охлади и после може да поднесете с боровинково сладко, пчелен мед и топло мляко.
Домашен Хляб с Рикота и Шарена сол
Добър Апетит!
Домашен Хляб с Рикота и Шарена сол

Няма коментари:

Публикуване на коментар