Нежни Валентинки- бисквитки Сърце с Кралска глазура
Всеки разбира и тълкува този празник по свой си начин. За мен това е повод да покажеш на хората, че ги уважаваш и цениш такива каквито са. За мен този празник е важен до толкова, да знам, че хората с които съм обкръжена ме уважават като човек, а що се отнася до влюбването, аз съм тотално влюбена и завинаги. Благодаря! :)
Продукти:
за бисквитката:
225 гр. меко масло
250 гр. брашно
100 гр. пудра захар
100 гр. царевично нишесте
щипка сол
1 яйце
за глазурата: 1 белтък, 65 гр. пудра захар, 1/2 с.л. лимонов сок, 1 ванилия, сладкарска боя
Още няколко клечки за шиш и панделка около 3 м.
Начин на приготвяне:
В купа объркайте сухите съставки- брашно, пудра захар и царевичното нишесте. После добавете маслото, солта и яйцето. Омесете хубаво нелепнещо тесто, ако е необходимо добавете още брашно.
После сложете тестото в найлонов плик и приберете в хладилник за 30 минути.
След това извадете и разточете. Изрежете формички.
На някой от сърцата забийте шиш и после така изпечете.
Пече се докато се зачервят леко краищата на 185°С. След като са готови извадете и оставете да се охладят.
През това време се заемете с Кралската глазура. Разбийте хубаво белтъка с пудрата захар, капнете лимоновият сок и ароматната ванилия. Направете хубав крем с помощта на миксер. След това се нанася върху бисквитките и се оставя да изсъхне.
Вържете и панделката и сте готови. Нежна маслена бисквитка с топяща се глазура.
Добър Апетит!
И все пак не си пестете средствата за вълнуващи изненади! Сигурна съм, даже съм напълно убедена, че всеки жест на внимание се помни цял живот!
Ако имате само една усмивка, дайте я на хората които обичате!
Няма коментари:
Публикуване на коментар