събота, 11 март 2017 г.

Маймунска Погача с Орехи и Карамел

Страхотна вкусотия направете и Маймунска Погача с Орехи и Карамел, кръстете!

Има неща като Маймунска Погача с Орехи и Карамел, които не омръзват. Чакаха с нетърпение да я изпека и още топла, топла да я захванат. Ама моля Ви снимките не съм направила! Едвам опазих малка част за фотосесията.  Ето и рецептата, опитайте да видим как ще е при Вас!  :)
Продукти:Маймунска Погача с Орехи и Карамел
за тестото:
1 яйце
3 с.л. захар
1/2 ч.л. сол
250 мл. прясно мляко
20 гр. жива мая
50 гр. масло
450 гр. брашно
за карамела: 125 гр. масло, 1,5 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. едро начупени орехи, 1/2 ч.ч. стафиди
Начин на приготвяне:
Пресейте брашното! В купа сложете част от млякото, маята, малко захар и брашно. Объркайте всичко това и оставете да втаса. После направете кладенче в брашното и добавете сместа от маята, яйцето, маслото, захар, сол, прясното мляко. Омесете хубаво тесто- гладко.
Маймунска Погача с Орехи и Карамел
След като втаса премесете отново като добавите част от орехите и стафидите. После разделете на топчета с големина на голям орех.
Маймунска Погача с Орехи и Карамел
След това вземете кексова форма, намажете с масло. Топчетата се слагат без определен ред, но предварително потопени в разтопено масло. поръсете остатъка от орехи и стафиди.
Маймунска Погача с Орехи и Карамел
Печем в предварително загрята фурна на 170°С. След като се изпече извадете леко да се охлади. Пригответе си карамела и докато е още течен залейте отгоре. Карамела се стича по всички части и придава много хубав вкус. Ако остане за другият ден добре, но се съмнявам в това.
Маймунска Погача с Орехи и Карамел
Добър Апетит!
Маймунска Погача с Орехи и Карамел

Няма коментари:

Публикуване на коментар