събота, 11 март 2017 г.

Кекс "Кентъки"

Кекс "Кентъки"- за празник и делник

Нали днес е празник, затова направих този Кекс "Кентъки". Първо да е изненада и втора и без това не са опитвали такъв. Радвам се, че им хареса и като гледах как доволно се облизват, значи съм успяла с приготвянето му. Като изпълнение не е труден, но ми допадна с това, че се получава голям кекс, а сладкото от цели плодове е идеалното допълнение. Така, че опитайте!
Продукти:Кекс "Кентъки"
1 1/2 ч.ч. олио
2 1/2 ч.ч. захар
1 ванилия
5 яйца
1 ч.ч. течна сметана
3 ч.ч. брашно
1 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сол
сладко по избор за предпочитане да е с цели плодове
Пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Пресейте брашното. Смесете сухите съставки като брашно, сол, бакпулвер и ванилия.
В съд разбийте добре яйцата, после добавете захарта. Пак разбъркайте добре. След всяка съставка се разбърква до еднородна смес. Добавете олиото и течната сметана. След това добавяйте на порции от сухата смес като бъркате непрестанно. Бъркането продължава докато постигнете гладка смес.
Кекс "Кентъки"
Пригответе си формата и загрейте фурната на 175°С. После сипете част от сместа. На различни места добавете от сладкото по 1 ч.л. Хубаво е когато слагате от сладкото да има разстояние от лъжичка до лъжичка. После отгоре сипете остатъка от сместа. Вече можете да печете. За Кекс "Кентъки" е нужно около 30-40 минути за пълно изпичане, но преди да решите, че е готов проверете по старият метод с дървена клечка. Така няма да сбъркате!
Кекс "Кентъки"
От сметаната ще осетите много нежен аромат, все едно сте сложили масло.
Добър Апетит!
Кекс "Кентъки"

Няма коментари:

Публикуване на коментар