Малко компоненти, ароматни и толкова вкусни. Много често татко се шегува с майка ми като и казва, че и е остаряло букварчето вече. Но казвам ви, тези сладки са изпитани многократно и не бих променила нищо в рецептата.
Продукти:
3 яйца, 300 гр. мас, 200 гр. захар, 500 гр. брашно, 1 ч.л. ванилов екстрат
Пудра захар за овалване
Начин на приготвяне:
Сипете брашното в купа и добавете, яйцата, свинската мас, захар и ванилията. Омесете меко тесто. После доомесете на плоскост, като переодично поръсвате брашно. Тестото трябва да остане меко, за да може после лесно да се работи с него.
После загряваме фурната на 200°С. Покриваме голяма тава с пергамент. Тестото се пълни в шприц със звездовиден накрайник. Шприцоваме дълги форми с дължина около 5-6 см. приличащи на гъсенички.
Изпичаме за около 12 минути до златисто. Още докато са топли се овалват в пудра захар и се подреждат в купа или някакъв друг съд.
От това тесто може да направите и локумени топчета и ще приличат на Арменските сладки. Много лесно се работи с това тесто, а като се изпече са наистина невероятни! Опитайте!
И докато ви пиша рецептата мисля, да опитам от тези Дребните сладки на мама. Имам и топло кафе, но може да опитате с чай или топло мляко. Сигурна съм, че добре ще се получи.
Колкото и да обичам да експериментирам с различни рецепти, то няма как в един момент сякаш искам да опитам нещо от доброто старо време. Няма да губя повече време, ще ви пожелая Добър Апетит и до Сладки срещи!
Има още интересни рецепти за бисквитки и дребни сладки – ще ги откриете тук.
Няма коментари:
Публикуване на коментар