петък, 27 декември 2019 г.

Вита Одринска Баница

Преди време мой приятел ходи до Одрин и от там ми донесе от техните кори. Цял пакет увит в хартия за да запази влагата в корите. Тези кори са малко по-дебели и съвсем леко запечени. Да ви кажа идеални са за баници. Днес ще ви кажа, как аз приготвих Вита Одринска Баница. Съвсем лесно е и много, много вкусно!


Продукти:

3 бр. одрински кори, 3 яйца, 300 гр. сирене, 4 с.л. олио, 50 гр. краве масло, 2 к.ч. прясно мляко

Начин на приготвяне:

Разбийте яйцата, към тях добавете натрошено сирене, 1 ч.ч. прясно мляко и олио. Разбъркайте добре, това ще е плънката за баницата.

Вита-Одринска-Баница

След това разтелете едната кора и поръсете от плънката. Навийте на руло и поставете в центъра на тавата. Преди това забравих да кажа, да намажете тавата с масло.

Вита-Одринска-Баница

Така се процедира и с другите две кори, като ги навивате около предната (концентрично). После отгоре намажете с разтопено масло. Печете в предварително загрята фурна на 180°С до златисто. Различното което направих е, че вместо да напръскам баницата с вода, аз я намазах с прясно мляко.

Вита-Одринска-Баница

След като намазах с прясно мляко покрих с памучна кърпа за 10-15 минути да си обиколи нивката. А после идва най-хубавата част, режете, чупете, кой както му харесва. Най-важното е, да ви е сладко. Тази Вита Одринска Баница е много вкусна, носеща аромат, топлина и уют.

Вита-Одринска-Баница

С тези кори също може да си приготвите и Бюрек с кайма. А сега ви пожелавам Добър Апетит!


Няма коментари:

Публикуване на коментар