Продукти:
4 домата, 1/2 праз лук, сол на вкус, мащерка, черен пипер, 1 ч.ч. ориз, 3 ч.ч. вода, 1 шепа маслини, 4 гъби, 2 с.л. олио, червен пипер
Начин на приготвяне:
Подберете здрави домати за това ястие, измийте и отрежете горната част, за да се оформи като капаче. Издълбайте вътрешността с лъжичка. Нарежете празът на колелца и запържете в нагорещено олио, след това добавете нарзаните гъби и задушете за кратко. След това добавете вътрешността от доматите, която предварително сте накълцали на дребно. След като течноста почти се изпари добавете измитият ориз и разбъркайте.
Овкусете със сол, добавете червеният пипер и другите подправки. Разбъркайте и добавете вода. Нека да покъкри за 10 минути, след това отместете от котлона и след като леко се охлади напъленете доматите и захлупете с отрязаното капаче, остатъка от ориза сипете в тавичката.
Изпечете ястието на 180°С за 40-50 минути.
Преди сервиране може да поръсите с пресен магданоз. Това ястие може да се предложи и като топла гарнитура. Ефектно и вкусно! Опитайте и Добър Апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар