Продукти:
300 гр. брашно,150 мл. топла вода, 7 гр. суха мая, 40 гр. краве масло, 1/2 с.л. захар, 1/2 ч.л. сол, 200 гр. сирене за пълнеж
За намазване отгоре: 1 жълтък+1 с.л. прясно млко, сусам за поръсване
Още 100 гр. масло за намазване на корите
Начин на приготвяне:
Активирайте маята с част от водата, добавете малко захар и брашно. Разбъркайте на кашица и оставете да втаса. След това замесете тесто с остатъка от брашно, вода, сол и разтопено масло. Омесете меко тесто и оставете да втасва за около 40 минути. Долу горе да удвои обема си.
След като вече е втасало тестото премесете за кратко и разделете на три равни части. Разточва се в правоъгълна форма с дебелина на листа около милиметър. След като разточите първото тесто, преместете кората на равно място и намажете отгоре с масло. Така направете и с другите две теста, като не забравяйте да намазвате с маслото.
След като сме разточили корите и сме намазали с масло, започваме да ги навиваме на стегнато руло. След това приберете в хладилник за 15 минути за да стегне маслото. След това напречно нарязваме на парчета с дебелина около 1,5 см.
След това разточваме резенчетата върху набранен плот и в средата поставям сирене. След това прищипвам краищата с пръсти, обръщам и подерждам в тавата за печене.
Работете сръчно да не ви текне маслото! Малките многопластови банички подредете в тава покрита с пергамент.
Оставете така малко да си почнат за около 30 минути, а през това време загрейте фурната на 200°С. Преди да изпечете намажете с жълтъка и млякото, и поръсете със сусам.
Изпечете за окло 30 минути до златисто. След като ги изпечете извадете върху решетка да се охладят, а после сладко си хапнете.
Аз предложих с тях по чаша айрян, но може и с прясно мляко, въпрос на вкус. Да ви кажа струва си играчката, защото тези Малки многопластови банички няма къде да ги опитате, ако сами не си ги направите.
Да ви е сладко!
Още едни Малки банички с точени кори.
Няма коментари:
Публикуване на коментар