сряда, 1 януари 2020 г.

Коледни сладки Buccellati

Задаваше се Коледа, когато моята приятелка се завърна от Италия. Видяхме се след толкова години и през цялото време ми разказваше за разни вълшебни места, устата и не можеш да запушиш. Толкова емоционално всичко ми описваше, че чак и на мен ми се прииска да видя тази красота. Донесе ми тези Коледни сладки Buccellati   за подарък, които бяха направени от нея.
Разбира се бяха толкова вкусни, че свършиха бързо и затова за да са доволни всички ги направих  и аз. Характерното за Коледните сладки Buccellati е назъбената форма и уникално вкусен пълнеж от смлени сушени плодове и ядки, леко на външен вид ми заприличаха на нашите пурички. :)

Тези Коледни сладки Buccellati са много богати на вкус и аромат и с ръка на сърцето ви казвам, че си заслужава да се опитат!


Продукти:

За тестото:

2 яйца, 90 гр. захар, 1 щипка сол, 100 гр. краве масло, 1 ч.л. бакпулвер, 300 гр. брашно

Забележка: Яйцата са L размер!!!

За пълнежа:

10 бр. сушени смокини, 10 бр. фурми, 5 бр. сушени кайсии, 1 шепа орехи, 1 шепа бадеми, сока и кората от 1 портокал, 1 с.л. мед, 1 с.л. сладко от кайсии

Начин на приготвяне:

Първо ще започнем с направата на тестото, защото докато престоява в хладилника ще си направим пънежа и така ще си бъдем полезни и няма да губим време.

Пресейте брашното и го сипете в купа, после натрошете маслото и леко раазбъркайте да стане на трохи. След това добавете яйцата, захарта, бакпулвер и сол. Разбъркайте!

коледни-сладки-Buccellati

Накрая доомесете на ръка, завийте в стреч и приберете в хладилника за час. През това време започнете да си правите пълнежа.

Подготовка на пълнежа

Пълнежа го правя като всичко се смила в блендер, разбира се трябва да премахнете костилките на фурмите. Когато смеля всичко- сушени плодове, ядки, мед, сладко, се получава много гъста лепкава смес. Истисквам сока на един портокал и започвам да добавям към пълнежа. Така ще регулирам гъстотата и ще направя сместа по лесна за работа. Освен това ще настържа  кора портокал. Така сместа става богата на вкус и много ароматна.

коледни-сладки-Buccellati

Сега идва ред на тестото- изваждаме от хладилника и го поставяме върху набрашнен плот. Разточвам с точилка с дебелина около 2 мм. Режа на ленти с размер 4 пръста.

тесто

После по дължина поставям от пълнежа.

коледни-сладки-Buccellati

След това навивам на руло по цялата дължина, както ще видите по долу на снимката.

коледни-сладки-Buccellati

Когато преминем и тази стъпка нарязваме на дребно отново с размер 4 пръста, около 4-5 см. Направете и назубената част с остър нож.

коледни-сладки-Buccellati

Загрейте фурната предварително на 200°С, поставете пергамент на тавата в която ще печете коледните сладки Buccellati и готовите ги подредете (подгответе за печене).

коледни-сладки-Buccellati

Печете 15 минути и после оваляйте в пудра захар.

коледни-сладки-Buccellati

Това е няма нищо сложно нали? Ще осетите аромата докато ги печете и ще искате всички да излапате. Но имам новина за вас, тези сладки стават още по-вкусни, когато престоят една нощ. Невероятни са! Сега си правя едно лате и ще си почина наслаждавайки се на тези вкусотии. Заслужих си почивката!

коледни-сладки-Buccellati

Вижте и тези сладки от Италия- Коледни меденки 

коледни-сладки-Buccellati

Добър Апетит! Сладки и зашеметяващи дни!

Няма коментари:

Публикуване на коментар