Продукти:
За основата: 250 гр. бисквити, 80 гр. масло, 1 белтък
За пълнежа: 3 големи банана, 350 гр. дулсе де лече, 200 гр. шоколад, 350 мл. сметана
За гарниране: 150 мл. сметана и настърган шоколад
Начин на приготвяне:
Формата която използвах е с диаметър 22 см. Смелете бисквитите с блендер.
От полученото бисквитено брашно замесете тесто като добавите масло и белтък. Готовото тесто разпределете по намазана форма с масло. Разпределете равномерно!
След това изпечете в предварително загрята фурна на 180°С за 10 минути. След това извадете от фурната и охладете. Използвах готово дулсе де лече, закупено от Билла. Като отворих консервната кутия беше много гъсто като консистенция, нямаша вадене от там. Затова се наложи да го затопля за кратко на водна баня.
След това приготвих ганаша. Затоплих сметаната и разтопих шоколада в нея. Разбъркваш и готово. Ганаша е готов когато шоколада се разтопи напълно. После се изчаква малко да се охлади и започваме да сглобяваме пая.
Върху изпечената бисквитена форма поливаме с карамела и подреждаме нарязаните банани на колелца. После отгоре се полива с шоколадовият ганаш. Прибирам за кратко в хладилник докато разбиете сметаната.
Разбивам сметаната с миксер и после разпределям равномерно върху пая. За разкош поръсете с настърган шоколад.
Ако искате да направите бананов пай в оригиналния начин то тогава пропуснете шоколадовият ганаш! Но, понеже в къщи сме големи любители на шоколада, затова аз добавих ганаш. Изключителен вкус, е хайде да се почерпим съвсем по женски с глътка Бейлис и добра компания.
Задължително си налейте и чаша с вода. Много е сладко, но вкусът е уникален. Този Бананов пай с карамел и шоколад се хапва на малки хапки. Наслаждавайте се! Добър Апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар