събота, 1 февруари 2020 г.

Баница с Овесени ядки

Има и такива моменти в които ще се озовеш без брашно и без кори за баница. Сега ще ви дам идея за чудна Баница с Овесени ядки. Да правилно прочетохте и не се двоумете, много е вкусна, лека и много приятна на вкус. Опитате ли веднъж, обзалагам се, че ще ви стане любима и в събота сутрин няма да търчите до магазина. Освен това овесените ядки са супер полезни и след като се нахраните няма да ви тежи на стомаха.


Продукти:

1 ч.ч. Кисело мляко, 1 ч.л. хлебна сода, 1 ч.ч. Овесени ядки, 3 бр. яйца М, 1 ч.ч. натрошено сирене, 3с.л. масло

Начин на приготвяне:

Като за начало сипете содата в киселото мляко и разбъркайте. Ще започне да шупти, но това да не ви притеснява. И когато шуптенето премине се добавят яйцата, разтопеното масло и натрошеното сирене. Накрая добавете и овесените ядки. Разбъркайте до еднородна смес.

овесени-ядки

Подгответе си тавичка с диаметър 20-22 см., като я намажете с масло. После сипете получената смес в тавичката. Баница с Овесени ядки се пече в предварително загрята фурна на 180°С до образуване на приятен загар. Е, всичко е във вашите ръце.

Баница-с-Овесени-ядки

Пече се не по-малко от 30 минути. Желателно е да не отваряте вратичката на фурната докато се пече.

Баница-с-Овесени-ядки

След като се изпече, тогава извадете от фурната и изчакайте леко да се охлади. Аз не съм я пръскала отгоре с вода, нито пък съм я покривала с кърпа. Ха, и това си спестих. Но за сметка на това се получи нещо невероятно вкусно.

Тази баница я препоръчвам на хора, които са на режим на хранене.

Баница-с-Овесени-ядки

И като за накрая ще ви пожелая Добър Апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар