Продукти:
0,5 ч.ч. брашно от Лимец, 2 бр. яйца, 3 бр. добре узрели банани, 2 ч.л. ванилов екстрат, 2 ч.л. бакпулвер, 3 с.л. пчелен мед, 1/4 ч.ч. краве масло разтопено, 1 к.л. канела, 3 с.л. орехи
За отгоре ще ни трябва още 1 бр. банан и после след изпичане- пудра захар за поръсване. Но ако все пак сте решили да ограничите захарта, значи без нея. ОК
Начин на приготвяне:
Тези Мъфини от Лимец с банани са много суперски и ще ви кажа защо мисля така:
- Първо са приготвени с Лимецово брашно, което е много добро решение за нашето здраве;
- Тези мъфини са приготвени без захар, като използвах чист пчелен мед;
- Орехите предпазват от депресия и са много подходящи през зимният сезон;
- Кравето масло може да се замени с маргарин или олио;
И сега ще продължа с описанието.
Загрейте фурната предварително на 180°С. Обелете бананите и ги смачкайте на пюре. Към тях се добавят маслото, меда, ванилията и яйцата. Сместа се разбива много добре до еднородност. В друга купа се смесват лимецовото брашно с бакпулвера и канелата. След това се разбъркват и се добавят към течната смес. Бъркайте до получаване на хубава гладка смес.
След това се добавят счуканите орехи, ако много ги обичате, може да ги завишите с още една лъжица.
Готовата смес се разсипва в подготвена форма за мъфини и отгоре сложете резенче банан.
Пекът се около 30 минути или докато тестото придобие златист оттенък. Хубаво е да изчакате да се охладят поне малко преди да ги схрускате, въпреки вкусният аромат, който се разнася из цялата къща. 🙂
Извода за мен е следният:
Тези Мъфини от Лимец с банани са доста добри. Най-важното е, че имах с кой да си ги споделя. Така ми е по-вкусно и на мен самата. А и вече си правя други планове за следващото кулинарно преживяване.
Страхотно ми вървят с кафето и са много лесни за транспорт, ако реша да си взема за работа.
Няма коментари:
Публикуване на коментар