събота, 29 февруари 2020 г.

ГОФРЕТИ

За да направиш Гофрети не е сложно, но трябва да имаш гофретник. Без тази машина няма как да постигнете тази прочута форма. Ако все пак решите да ги опитате и изпечете на сач ще получите някакъв вид на Американски палачинки. Когато тестото се изпече в гофретник, Гофретите са хрупкави отгоре и меки отвътре. Хапвайте ги докато са още топлички. Ухаят прекрасно!


Продукти:

2 ч.ч. брашно, 3 с.л. захар, 4 равни ч.л. бакпулвер, щипка сол, 1 яйце, 1 ч.ч. прясно мляко охладено с 1 с.л. ябълков оцет- Да престои за 5-6 минути, още 1 ч.ч. прясно мляко, 80 гр. разтопено масло, 1 ч.л. ванилия екстрат

Начин на приготвяне:

Пресейте брашното с бакпулвера и солта. Разбийте яйцето и добавете млеката след това добавяйте брашното постепенно. Когато стане на каша добавете маслото и ванилията. Получава се гъста смес.

смес-за-гофрети

Загрейте добре гофретника. Ако все още не познавате неговите качества направете първите гофрети като експеримент за да определите за колко време се изпичат. На моя гофретник това се случва за 15 минути, но ако е по-мощен може и за по-кратко. И така, сипете с лъжица от сместа в загретия гофретник, но така, че да не прелива. После притиснете с горната плоча и изчакайте нужното време докато се изпече гофретата.

гофретник

Така процеса се повтаря докато изпечете всичките гофрети. Не е трудно, но се иска търпение.

Гофрети

След като ги изпечете гарнирайте по ваш вкус, мед, течен шоколад или сметана с пресни плодове. Направете ги по ваш вкус. Добър Апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар