четвъртък, 11 юни 2020 г.

Браунис с череши и парченца шоколад

Браунис с череши и парченца шоколад е много вкусен десерт. В разгара на черешите не искам да подмина това съвършенство. Със всяка хапка от него получаваш усещане за свежест и разкош. Този десерт е влязал в графа "Любими". Ако искате нещо сладичко, вкусно и различно, то не се колебайте да опитате. Рецептата е много лесна и съм сигурна, че ще се справите.


Продукти:

115 гр. брашно, 2 яйца, 100 гр. захар, 120 гр. кафява захар, 240 гр. кисело мляко, 2 с.л. олио, есенция коняк,    2 ч.л. бакпулвер, 90 гр. качествено какао на прах, 1 щипка сол, 200 гр. обезкостени череши, 150 гр. шоколад (млечен и черен)

Браунис-с-череши

Начин на приготвяне:

Преди да започна да ви обяснявам приготвянето на Браунис с череши и парченца шоколад ще изясня някой неща предварително.

  1. Фурната се загрява предварително на 180°С, за да имате нужната температура при печене;
  2. Яйцата са размер L;
  3. Подберете хубави череши и ги обезкостете без да ги режете;
  4. Формата в която ще печете няма значение;

Браунис-с-череши

Смесете сухите съставки- брашно, какао, бакпулвер и сол. В купа разбийте яйцата със захарта на пухкав крем. Добавете олиото, киселото мляко и есенцията. До тук с миксера! Продължете с лъжица да бъркате, когато се добавят сухите съставки. Сухата смес се добавя на три пъти, като всеки път се усвоява много добре.

Браунис-с-череши

Към готовата смес добавете черешите като преди това ги напудрите леко с брашно. Нарежете шоколада на парченца и добавете към сместа 2/3 от него. Разбъркайте леко с шпатула или с лъжица. Пригответе формата като използвате пергамент или намазнете с масло.

Браунис-с-череши

Получената смес сипете във формата  и отгоре поръсете останалият шоколад. Печете 35-40 минути, като при проверка с клечка, тя трябва да излиза леко влажна. Формата, която използвах е с диаметър 24 см.

Браунис-с-череши

След като изпечете Браунис с череши и парчетата шоколад се оставя да изстине върху решетка, като го местя направо с хартията. Мисля, че това брауни е толкова красиво с тези парченца шоколад отгоре, че ще бъде съвсем излишно да го поръсвам с пудра захар. Така ми е много по-съблазнително.

Браунис-с-череши

Пожелавам ви Добър Апетит и хубави, топли дни!

Браунис-с-череши

Различни видове Брауни, тук в Хубава Жена:

  1. Брауни с лешници
  2. Бяло брауни с круши
  3. Браунис тарталети с ягоди

Няма коментари:

Публикуване на коментар