Продукти:
115 гр. брашно, 2 яйца, 100 гр. захар, 120 гр. кафява захар, 240 гр. кисело мляко, 2 с.л. олио, есенция коняк, 2 ч.л. бакпулвер, 90 гр. качествено какао на прах, 1 щипка сол, 200 гр. обезкостени череши, 150 гр. шоколад (млечен и черен)
Начин на приготвяне:
Преди да започна да ви обяснявам приготвянето на Браунис с череши и парченца шоколад ще изясня някой неща предварително.
- Фурната се загрява предварително на 180°С, за да имате нужната температура при печене;
- Яйцата са размер L;
- Подберете хубави череши и ги обезкостете без да ги режете;
- Формата в която ще печете няма значение;
Смесете сухите съставки- брашно, какао, бакпулвер и сол. В купа разбийте яйцата със захарта на пухкав крем. Добавете олиото, киселото мляко и есенцията. До тук с миксера! Продължете с лъжица да бъркате, когато се добавят сухите съставки. Сухата смес се добавя на три пъти, като всеки път се усвоява много добре.
Към готовата смес добавете черешите като преди това ги напудрите леко с брашно. Нарежете шоколада на парченца и добавете към сместа 2/3 от него. Разбъркайте леко с шпатула или с лъжица. Пригответе формата като използвате пергамент или намазнете с масло.
Получената смес сипете във формата и отгоре поръсете останалият шоколад. Печете 35-40 минути, като при проверка с клечка, тя трябва да излиза леко влажна. Формата, която използвах е с диаметър 24 см.
След като изпечете Браунис с череши и парчетата шоколад се оставя да изстине върху решетка, като го местя направо с хартията. Мисля, че това брауни е толкова красиво с тези парченца шоколад отгоре, че ще бъде съвсем излишно да го поръсвам с пудра захар. Така ми е много по-съблазнително.
Пожелавам ви Добър Апетит и хубави, топли дни!
Различни видове Брауни, тук в Хубава Жена:
Няма коментари:
Публикуване на коментар