![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgw4BxXjPd_NHpXeCpOgOPfgKUxX0qPZSd-VQbel8ijt83DDzsYSkUUEVLBlxGbaYZun1aqBUNira1TuWoh_kHXju1FFonmoVarDbHI-dgGVkRLySQ7nFiTB8EUvBsNw42Yi0PtJeiEOT5G/s320/CAM01210.jpg)
2 ч.ч. череши
1 3/4 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч олио
1/2 ч.ч. размекнато масло
1 ч.ч. захар
4 яйца
1 ч.л. бакпулвер
кора на 1/2 портокал /настъргана/
пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Олиото, маслото и захарта се разбиват добре, след което се добавят яйцата едно по едно при непрекъснато бъркане.
После се добавят брашното, бакпулвера и портокаловата кора.
Черешите се почистват от костилките и се овалват в брашно. После се добавят към получената смес и се бърка леко с лъжица. Сипваме в тортена форма покрита с пергамент и печем.
Печем на 180 С за около 50 минути.
След като е готов сладкиша поръсваме с пудра захар.
След като се охлади напълно нарежете и поднесете с чаша сок, а защо не и с чаша вино.
Желая Ви един прекрасен ден! Създайте си положителни емоции!
Няма коментари:
Публикуване на коментар