четвъртък, 18 април 2019 г.

Вегетарианска Дроб сарма или Гъб сарма

Не си падам много по карантиите, но ето един вариант, който много добре се покрива с вкусове качества. Хубавото на тази Вегетарианска Дроб сарма или Гъб сарма е, че може да се предложи като отделно ястие с гарнитура. Другият вариант е тя да бъде гарнитура, а основното да е добре изпечено месо (пиле, заек, агнешко). Гответе с фантазия! Винаги ще имате добър резултат! Запрятайте ръкави и да готвим заедно!


Продукти:

250 гр. гъби Кладница, 200 гр. ориз Крина, 1 с.л. червен пипер, 2 връзки пресен зелен лук, 50 мл. олио,           2 моркова, 1 с.л. соев Сос, 1 ч.ч. замразен Грах, около 500 мл. вода, сол на вкус, 1 връзка Джоджен

За заливката: 3 яйца, 500 гр. Кисело мляко, 2 с.л. брашно, индийско орехче, 1/2 ч.л. сол, 150 гр. кашкавал (може да използвате и моцарела)

Начин на приготвяне:

Измийте, почистете гъбите, морковите и зеленият лук. Нарежете на парчета. В дълбок тиган поставям мазнината и като се загрее поставям накълцаният лук, леко да се задуши и веднага добавям морковите, гъбите и грах. Посолявам и леко задушавам.


През това време си приготвям ориза. Измивам го от нишестето и подготвям да го добавя в тигана.

Вегетарианска Дроб сарма или Гъб сарма

След като се е задушило добре може би около 2-3 минути му трябва, му добавям соевият сос и вече измитият ориз. Разбърквам с лъжица и вече аромата се усеща много добре. Добавям червен пипер, разбърквам и отмествам от котлона. След това сипете в подходящ съд в който ще печете. Накълцвам джоджена и добавям към ястието.

Вегетарианска Дроб сарма или Гъб сарма

След това сложете водата, разбъркайте и сложете във фурна за да досготвите. Температурата е 200 С. Запичаме за 15 минути.

Като през това време си приготвяме заливката.

В купа чуквам яйцата и разбърквам с телена бъркалка. Добавям киселото мляко, разбърквам, сипвам брашанцето и отново се разбърква. Бъркате докато получите гладка консистенция. Прибавяме настърганият кашкавал или моцарела. Настържете индийско орехче, за да засилите аромата и вкуса, а после и апетита. 🙂

Вегетарианска Дроб сарма или Гъб сарма

След това заливаме върху гъб сармата и запичаме за още 15 минути. Получава се хубав златист загар. Преди да нарежете изчакайте 10 минути, за да се успокои ястието. После нарежете и поднесете с чаша хубаво вино.



Може също да предложите пресен свеж чесън, много добре си пасва и допълва. Още ли се чудите? Ето ви едно решение от мен. Прегърнете тази идея, а после ще се насладите на вкусно ястие. Добър Апетит!






Няма коментари:

Публикуване на коментар