сряда, 8 май 2019 г.

Бутер кошнички с крем

Още един ден с дъщеря ми. Преди дни я посрещнах с торта, но е време отново да се разделим. Трудно е да се разделяш с детето си, макар и вече пораснало. Но така е, пораснат ли, излитат като птици. Но където и да е, тя знае, че е в сърцето ми завинаги. Днес нямах много време, затова импровизирах с тези бутер кошнички с крем, но се получи много добре.



Продукти:

400 гр. Бутер тесто, 1 жълтък за намазване и захар за поръсване

За крема: 125 мл. прясно мляко, 1 жълтък, 1 1/2 с.л. захар, 1 с.л. брашно, няколко капки ванилия, 200 мл. течна сметана

Начин на приготвяне:

Размразете Бутер тестото, после го разстелете и внимателно разточете с точилка. Направете на тънък слой и не се безпокойте няма да навредите на тестото! След това нарежете на квадрати.

Бутер кошнички с крем

Загрейте фурната предварително на 200 С. Вземете форма за мъфини и започнете да наслагвате отрязаните парчета бутер тесто. Когато ги настаните в леглата на формата се надупчват с вилица, за да се изпече равномерно навсякъде.

Бутер кошнички с крем

След това намажете краищата с жълтък и поръсете със захар. След това може да печете. Печем до златисто. След това извадете от фурната и оставете да се охладят, а през това време си правим крема.

Начин на приготвяне на крема за бутер кошнички

Разбийте жълтъка и смесете с прясното мляко. Добавете захарта и брашното. Разбъркайте добре и поставете на котлон при умерена температура. Разбърквайте постоянно докато се сгъсти. След това отместете и капнете няколко капки ванилия. Оставете да се охлади напълно.

Бутер кошнички с крем

След това с чаена лъжичка вземете от крема и поставете в сърцевината на кошничката. Остатъка от крема ще го добавим към сметаната.

Бутер кошнички с крем

Преди да се смеси със сметаната е важно сметаната да се разбие добре. Опитайте как е на вкус, защото някой сметани са доста подсладени. Ако има нужда от захар- добавете. И второ когато смесвате яйченият крем към сметаната, то той трябва да е абсолютно охладен!

Бутер кошнички с крем

Разбъркайте с телена бъркалка до еднородност. Напълнете пош със звездовиден накрайник и шприцовайте отгоре. По желание може да добавите пресни плодове като ягоди, малини, къпини или каквото се сетите.

Бутер кошнички с крем

В моят случай е с перли. Както и да аранжирате отгоре, сигурна съм, че ще се получи вкусно и изящно. Трябва да ви кажа, че тези Бутер кошнички с крем, свършват толкова бързо, че свят да Ви се завие. Добре, че успях да направя няколко снимки.

Бутер кошнички с крем

Кошничките са хрупкави с нежна сърцевина и съвършен завършек! Е, как да издържиш на такова изкушение?

Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар