Продукти:
400 гр. Бутер тесто, 1 жълтък за намазване и захар за поръсване
За крема: 125 мл. прясно мляко, 1 жълтък, 1 1/2 с.л. захар, 1 с.л. брашно, няколко капки ванилия, 200 мл. течна сметана
Начин на приготвяне:
Размразете Бутер тестото, после го разстелете и внимателно разточете с точилка. Направете на тънък слой и не се безпокойте няма да навредите на тестото! След това нарежете на квадрати.
Загрейте фурната предварително на 200 С. Вземете форма за мъфини и започнете да наслагвате отрязаните парчета бутер тесто. Когато ги настаните в леглата на формата се надупчват с вилица, за да се изпече равномерно навсякъде.
След това намажете краищата с жълтък и поръсете със захар. След това може да печете. Печем до златисто. След това извадете от фурната и оставете да се охладят, а през това време си правим крема.
Начин на приготвяне на крема за бутер кошнички
Разбийте жълтъка и смесете с прясното мляко. Добавете захарта и брашното. Разбъркайте добре и поставете на котлон при умерена температура. Разбърквайте постоянно докато се сгъсти. След това отместете и капнете няколко капки ванилия. Оставете да се охлади напълно.
След това с чаена лъжичка вземете от крема и поставете в сърцевината на кошничката. Остатъка от крема ще го добавим към сметаната.
Преди да се смеси със сметаната е важно сметаната да се разбие добре. Опитайте как е на вкус, защото някой сметани са доста подсладени. Ако има нужда от захар- добавете. И второ когато смесвате яйченият крем към сметаната, то той трябва да е абсолютно охладен!
Разбъркайте с телена бъркалка до еднородност. Напълнете пош със звездовиден накрайник и шприцовайте отгоре. По желание може да добавите пресни плодове като ягоди, малини, къпини или каквото се сетите.
В моят случай е с перли. Както и да аранжирате отгоре, сигурна съм, че ще се получи вкусно и изящно. Трябва да ви кажа, че тези Бутер кошнички с крем, свършват толкова бързо, че свят да Ви се завие. Добре, че успях да направя няколко снимки.
Кошничките са хрупкави с нежна сърцевина и съвършен завършек! Е, как да издържиш на такова изкушение?
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар