Не бях опитвала до сега такива, но имайки в предвид, че са без глутен, предположих, че ще ми бъде от полза да науча още нещо. Затова внимателно си записах рецептата и реших да я изпълня като се прибера.
Продукти:
3 жълтъка, 3 с.л. олио, 250 гр. оризово брашно, 1 ч.л. бакпулвер, 1 ванилия, 100 гр. течен мед
Начин на приготвяне:
За първи път купувам оризово брашно и затова взех на Панино, то само това се предлагаше. В купа сипвам брашното и правя кладенче за да добавя, жълтъците, олиото, бакпулвера, ванилията и течният мед.
Разбъркайте с лъжица и после доомесете с ръце. Получава се много хубаво тесто за около 25 бисквитки. След това оформям топчета с тежина 19-20 грама, за да са еднакви по големина.
Застилам тава с пергамент и започвам да подреждам топчетата тесто на разстояние 3-4 см. едно от друго. След това с вилица се притискат леко от горе за да получите крайната форма.
Това количество точно ми се събра в голямата тава. Пече се предварително загрята фурна на 170 С без вентилатор за 12-15 минути до златисто. След като са готови извадете да се охладят върху решетка или направо в чиния.
Хубавото на тези бисквитки са, че са без глутен, без захар, лесни и бързи за приготвяне и без млечни продукти. Ако имате непоносимост към пчелни продукти и по-точно към мед, то може да го замените с кленов сироп, агаве, меласа или друго по ваш вкус и избор.
Оказа се, че тази рецепта е супер сполучлива и тези бисквитки много добре се приеха у нас. След като ги приготвите може да ги съхраните в съд с капак. Ако, не изчезнат веднага 🙂
Само 20 минути и после се наслаждавате на вкусни Оризови Бисквитки. Сега ги поставям в една кутия и изчезвам, а от някъде ще си вземем и кафе. Тъкмо да си имаме за из път!
Да ви е сладко и не забравяйте да си вземете и вие за из път от тези хубави оризови бисквитки! Хубави и слънчеви Дни!
Няма коментари:
Публикуване на коментар