Продукти:
800 гр. филе от щука, сол на вкус, мащерка, риган, черен пипер, соев сос, бяло вино, 2 пакета Мексикансо ризото на Bonduelle , 1 глава лук, олио, вода
Начин на приготвяне:
Нарязаните парчета риба се овкусяват със сол, бало вино и подправки, след което престояват 20 минути. В тиган загрейте мазнина и започнете да запечатвате рибата от всички страни. Тази риба определено се пържи много бързо, не и е необходимо да я прегаряте за да я изпържите. Всяко изпържено парче щука се вади на кухненска хартия, за да се отцеди от излишното олио.
След като приготвите филетата от щуката я покрийте с фолио и продължете с Мексиканското ризото. Два пакета точно ми стигнаха за четири човека.
Начин на приготвяне на Мексиканското ризото:
Обелете лука и го накълцайте на ситно, след това го запържете при нормална температура на котлона до златисто. Добавете двата пакета ризото и долейте 500 мл. вода. Посолете по ваш вкус и разбъркайте. Гответе докато водата почти се изпари. Когато ризотото е готово се отмества от котлона. Хубаво е да опитате ориза дали се е сготвил, за да сте сигурни в готовността.
След това аранжирайте в чинии, не забравяйте и резенчето лимон. Поднесете с бяло вино и се насладете на хубавият вкус! Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар