![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjohnLk-4oKUkrblITESNI_TCTAGKpgR5tRghTl84m1jwEg7-WMR5cQk4a2Yp2Z_Gp11JeGaRWxH5A9BtZX3mF5ty2_GXx9qA7h9LhuNwDe8Sh9TgVEy5kGO8fO9IeRrD1pISHQ8ZgnhMw4/s320/CAM01106.jpg)
Продукти:
10 гр. желатин
3 с.л. прясно мляко
3 яйца
50 гр. захар
120 мл. Бейлис
200 мл. сладкарска сметана
Начин на приготвяне:
Накиснете желатина за 5 минути да набъбне в
2-3 с.л. вода. Добавете към него млякото до пълно разтваряне. Хубаво е да го сложите на водна баня, но без да завира!!!
Разбийте яйцата със захарта на хубава пяна за около 5-6 минути.
Към тях добавяте на тънка струйка желатина и разбъркайте.
Налейте ликьора и бъркайте до еднородна смес.
Разбийте сметаната с миксер да стане на крем.
След това я смесете с яйцата, но вече бъркайте на ръка с лъжица. Сместа да стане хомогенна.
Пригответе си чашите! Аз на дъното на чашата натроших какаови бисквитки, сипах от муса и отгоре разчупих по една бисквитка за всяка чаша. Въпрос на фантазия.
След като разпределите муса по чашите приберете в хладилника да стегне. Когато поднасяте тогава украсете отгоре.
За да не поема миризмата от хладилника, хубаво е на всяка чаша да сложите стреч. Така ще се запази вкуса.
Един поздрав от мен! За мъжете без , които не можем! Подкрепяйте ни! Обичайте ни! Винаги!
Няма коментари:
Публикуване на коментар