петък, 8 май 2015 г.

СЕЛСКА ПИТА

Ще ви предложа една най-обикновена пита, но по вкус е като от хлебарница! Чупиш и хапваш със сиренце, шарена сол или кой как обича. Ех, този аромат не се забравя!

Продукти:

400 мл. вода
1 ч.л. захар
15 гр. прясна мая
700 гр брашно
10 гр. сол
4 с.л. олио

Начин на приготвяне:

За да постигнем добър резултат, трябва да се придържаме към основни правила в направата. Месене, втасване и печене.
Но, да не се повтарям много, съвсем наскоро правих франзели там съм описала подробно техниката за направа на тестото -виж тук или тук,
И така тестото е готово.


Слагаме тестото в намазнен съд или може да ползвате пергамент. Правите прорези отгоре с остър нож и оставяте да втаса.


Да увеличи двойно обема си!
След като е втасала питата печем в предварително загрята фурна на 180 С. Преди да сложите питата във фурната намажете с олио и поръсете със семена по Ваш избор.
Сложете най-отдолу съд с вода, за да запазите влажността в питата. Самото печене продължава около 40 минути, но всичко зависи от фурната.




След като я извадя от фурната само завивам с кърпа ,без да пръскам с вода по нея!
Представете си само ако това се изпече в пещ! Мммм нямам думи! Добър апетит!



Искам да поздравя всички посетители с песен от нашият край! Спорен и ползотворен ден!


Няма коментари:

Публикуване на коментар