Днес е прекрасен ден, реших да посетя една приятелка и споделих своята идея. Та, тя ми предложи друг вариант на Тирамису, който се правел в италианските кухни. Каза, че много пъти го е правела и винаги с отличен резултат, затова се доверих и реших да пробвам.
Продукти:
4 жълтъка
3/4 ч.ч захар
500 гр Маскарпоне
есенция Ром
4 белтъка
1 ванилия
щипка сол
30 бр. бишкоти
какао на прах
за бишкотите: 320 мл. силно кафе
с 3 с.л. захар и 10 капки есенция Ром
Жълтъците се разбиват хубаво със захарта.
Разбива се маскарпонето и после се добавя към жълтъците
.
Разбиват се белтъците с щипка сол, ванилия и 10 капки есенция Ром.
След това се смесват с маскарпонето и жълтъците, като се бърка леко с обръщащи движения.
Така получаваме един много приятен и ароматен крем.
Бишкотите които използвах са от тоя вид:
Изберете подходящ съд за Тирамисуто.
Бишкотите се потапят в кафето и се редят на дъното на избраният съд, но преди това разнесете по дъното малко от готовият крем така ще прилепнат и няма да мърдат бишкотите.
След като наредите първият ред бишкоти сипете половината от крема- после бишкоти и останалият крем. Толкова е лесно.
Поръсва се с какао много фино и това е.
Добър Апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар