събота, 30 май 2015 г.

ТИРАМИСУ

Това беше предизвикателство за мен, защото не съм го правила отдавна- всъщност сега го правя за втори път.
Днес е прекрасен ден, реших да посетя една приятелка и споделих своята идея. Та, тя ми предложи друг вариант на Тирамису, който се правел в италианските кухни. Каза, че много пъти го е правела и винаги с отличен резултат, затова се доверих и реших да пробвам.

Продукти:

4 жълтъка
3/4 ч.ч захар
500 гр Маскарпоне
есенция Ром
4 белтъка
1 ванилия
щипка сол
30 бр. бишкоти
какао на прах

за бишкотите: 320 мл. силно кафе
с 3 с.л. захар и 10 капки есенция Ром
 Начин на приготвяне:

Жълтъците се разбиват хубаво със захарта.


 Разбива се маскарпонето и после се добавя към жълтъците

.
 Разбиват се белтъците с щипка сол, ванилия и 10 капки есенция Ром.


След това се смесват  с маскарпонето и жълтъците, като се бърка леко с обръщащи движения.


Така получаваме един много приятен и ароматен крем.
Бишкотите които използвах са от тоя вид:


 Изберете подходящ съд за Тирамисуто.
Бишкотите се потапят в кафето и се редят на дъното на избраният съд, но преди това разнесете по дъното малко от готовият крем така ще прилепнат и няма да мърдат бишкотите.
След като наредите първият ред бишкоти сипете половината от крема- после бишкоти и останалият крем. Толкова е лесно.


 След като сме готови с подредбата, приберете за 10 часа в хладилник. Ако искате да се насладите на този десерт изчакайте за да се получи.
Поръсва се с какао много фино и това е.


Добър Апетит!


 И нещо като поздрав за Вас, разбира се италиано...



Няма коментари:

Публикуване на коментар