Продукти:
0,500 кг. кайма смес, 1,200 кг. картофи, сол на вкус, черен пипер,1 с.л. червен пипер, 300 мл. доматен сок, 200 мл. вода, 3 с.л. олио, чубрица
За заливката: 3 яйца, 500 гр. кисело мляко
Начин на приготвяне:
Обелете и нарежете картофите на кубчета. Сипете картофите в тавата в която ще печете, след това добавете каймата и всички останали съставки. Разбъркайте добре, нека каймата да се обърка добре с картофите. Поставям в загрята фурна на 200°С докато течността се изпари около 50 минути и получите нещо такова.
Пригответе заливката като разбиете добре яйцата с киселото мляко и 1 ч.л. сол.
Заливката сипете върху почти готовата мусака и запечете отново само на горен реотан, до пълно изпичане. След това, когато е готова мусаката извадете леко да се охлади и нарежете на порции. Предложете със салата според сезона.
Докато правите Най-бързата мусака може да приготвите салатата за нея. Сервирайте с хубаво вино.
Това е май най-кратката ми рецепта, която съм писала до сега. Ама като ви казвам толкова е лесно и вкусно. Така, че не остава нищо друго освен да ви пожелая Добър Апетит!
И преди да приключа се сещам за още едно ястие, което се прави със заливка. Това е вегетарианска дроб сарма и може да я откриете Тук. Разнообразете вашето меню, включете и постни дни.
Няма коментари:
Публикуване на коментар