неделя, 28 юли 2019 г.

Мъфини с парченца шоколад

Има моменти в които, чак и аз не мога да се позная. Като ми дойде музата се захващам със сто неща в кухнята, но най-важното е, че всичко докарвам до края. Тъкмо привършвахме с обяда, като се сетих за тези Мъфини с парченца шоколад. Измих набързо съдовете и се захванах с тях. Ами няма как, в следобеда, ще се търси нещо сладичко, а на мен с кафето ще ми се вържат перфектно. :) В тези мъфини използвах шоколадови капчици, които един приятел ми подари наскоро. И да ви кажа, съвсем не са като тези които продават тук в България, тези са шоколад не марципан или там както и да му се казва. Вие може да ползвате шоколад като го нарежете на парчета, но по-дребнички. Ванилията която използвах, пак е подарък от  Франция. Ще стана банална, но и тя е различна- концентрирана, ароматна и по-гъста. След тези кратки описания може да си дадете сметка за какви мъфини става на въпрос. Казвам ви, уникални са тези Мъфини с парченца шоколад . Тази доза почти не я усетихме, очаквам да поискат пак да им направя. 


Продукти:

1/2 ч.ч. прясно мляко, 2 яйца, 1 ч.ч. захар, 2 ч.ч. брашно, 125 гр. краве масло, 2 ч.л. бакпулвер, 100 гр. шоколадови капчици, 1 ч.л. екстрат ванилия

Начин на приготвяне:

И докато пиша рецептата с едното око гледам към плота и да ви кажа след малко няма да има смисъл да гледам натам. Предполагам, че мъфините ще са изчезнали (изпарили) все тая. 🙂 🙂 🙂 И да ви кажа хич не ми е мъчно, нали за това съм ги направила. То аз едвам се удържам да не грабна два от тях, ама нека да има за децата. Докато си пия кафето ще ви разкажа как приготвих тези чудни мъфини.

В купа разбих яйцата със захарта на хубав крем, после добавих млякото. Брашното се пресява с бакпулвера и се добавя към яйчената смес, бъркайки с миксер или на ръка. Като стане еднородна смес се добавя ванилията и разтопеното масло.

смес-за-мъфини

Най-накрая се добавят шоколадовите капчици и отново се разбърква, но с лъжица или бъркалка.

смес-за-мъфини

Загрейте фурната на 180°С. Подгответе тавата за мъфините, като поставите хартиените кошнички в гнездата. Загребваме от сместа и започваме да пълним мъфините, като поставяме по 2 с.л. от сместа. Не ги пълнете до горе, за да не ви прелеят при печенето!

мъфини

Като приключите с пълненето на сместа в кошничките, изпечете в предварително загрята фурна за около 20 минути. Излизат около 15 бройки. Когато се изпекат извадете от фурната и оставете да се охладят. Ако устискате разбира се! Направете си кафе и се насладете на прекрасни Мъфини с парченца шоколад.

Мъфини-с-парченца-шоколад




Мъфини-с-парченца-шоколад

Има време и за Мадлени, не са за изпускане!

И понеже ми остана малко смес реших да я разпределя във форма за Мадлени. Така вече имам две неща хем мъфини, хем Мадлени.

мадлени

Мадлените са на една хапка и съм твърдо решена да ги опитам.

мадлени

Имам една специална рецепта за Мадлени, може да я погледнете, ако все пак решите да си ги направите.




И да се върна на Мъфините с парченцата шоколад, ами да направих си кафе и опитах от тези апетитни мъфини. Ама как няма да опитам, то цялата къща ухае на тях, пък и нали трябва да знам как изглеждат на вкус. Ако не стават хич да не си играя да пиша. И сега да ви кажа какво си мисля за тях. Уникално вкусни са, меки, нежна текстура, а шоколада придава лек деликатен вкус. Изискан вкус.

Мъфини-с-парченца-шоколад

Добър Апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар