Вкусни Домашни Курабийки с Шоколадова Глазура
Защо пък не, реших да пробвам нещо по-различно в комбинация на тесто с какао и канела, оформени добре и гарнирани с белгийски шоколад. Завършек от нежен крокан. Вкусно изглежда нали? Не си ги представяйте, а опитайте, за да не съжалявате после! Страхотно ми вървят с кафето. :)Продукти:
3 яйца
1 ч.ч. кисело мляко
2 ч.ч. захар
1 ч.ч. олио
1 бакпулвер
1 амонячна сода
1 ч.л. хлебна сода
3 с.л. какао
1 ч.л. канела
брашно колкото поеме
Глазура: 200 гр. белгийски шоколад (може обикновен черен шоколад), 3 с.л. захар и 2 с.л. олио
Начин на приготвяне:
В купа сипете около 600 гр. брашно, направете кладенче и сипете киселото мляко. После добавете амонячната сода и леко разбъркайте без да месите. След това добавете и другите съставки. С лъжица хубаво объркайте, ако се наложи добавете още брашно, за да се получи тесто, което не лепне по пръстите.
В голяма тава постелете пергамент и започнете от тестото да оформяте топчета с големина на едър орех. Подредете ги в тавата. След като сте готови може да печете.
Печете на 200°С до пълно изпичане. Всяка фурна пече по различен начин, моите бяха готови за 15 минути. Оставете после да се охладят и през това време си пригответе глазурата на водна баня. Един съвет от мен относно крокана, да не се мъчите да го приготвяте. От магазина вземете 2 фъстаковки , ония с карамелизиран фъстък. Сетихте ли се? Натрошете на дребно и ето ти крокан да си го ползваш когато ти потрябва.
И така, разтопили сме шоколада, курабийките са се охладили, време е да ги газираме. Потопете курабийките в шоколада после поставете върху пергамент и поръсете с крокан. Толкова е лесно, но и вкусно. Освен за кафето стават и за почерпка на добри приятели.
Добър Апетит!
И винаги сте добре дошли в моят сайт! :)
„Личният пример – това не е най-важният начин да повлияеш на други хора. Това е просто единственият начин.”
Алберт Швайцер
Няма коментари:
Публикуване на коментар