Само в три стъпки и получаваш страхотни Американски Бананови Палачинки
Тази рецепта съм я срещала много пъти, но все се спирах да ги приготвя. Викам си ново 20, на какво ли ще прилича, но после си казах хайде без предразсъдъци и опитах. Е, не било зле, даже изненадващо за мен, доста добре се получи. Рецептата я видях при София Мел, нали използвам техните брашна. Само че в моята рецепта ще се опитам да ви дам максимална насока, за да се получи отличен резултат.Продукти:
3 средни добре узрели банана
3 яйца
2 ч.л. бакпулвер
1 ванилия
1/4 ч.л. сол
1/2 ч.ч. прясно мляко
1 ч.ч. брашно
мед и плодове за гарниране
масло за намазване на палачинките
Начин на приготвяне:
Обелете бананите и ги смачкайте с вилица. Добавете яйцата, бакпулвера и ванилията, разбийте до хомогенизиране. Бъркайки добавете и прясното мляко. И накрая брашното, като се получава гъста и еднородна каша сме готови.
Нагрейте сача предварително или тигана. Намажете с мазнина и после сипете от сместа. Задължително печете при средни температури за да се получат.
После като изпичате палачинката мажете с масло, стават меки и ароматни. Гарнирайте с плодове по желание. Може и пресен медец да добавите.
Добър Апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар