понеделник, 9 април 2018 г.

Сладкиш със Смокини

Есенен Сладкиш със Смокини

Колко е красива есента с нейните краски. Винаги може да се открие красота, дори и в паднало на земята жълто листо. Не напразно се казва Златна есен. Богата на красота и цветове, на зрели плодове.
лист
В двора имаме различни цветя, плодни дръвчета и храсти. Тая година се оказа благодатна и за смокинята. Набрах от тези вкусни плодове и решех, ще има за сладко и за любимият ни на всички Сладкиш със Смокини.
Сладкиш със Смокини
Този сорт е от средните едрини и затова винаги съм щастлива като видя, че плодовете узряват. Ще ви издам моята рецепта за Сладкиш със Смокини и съм сигурна, че веднъж опитали от него ще ви стане любим. Как мислите два поредни дни го правя и все се изяжда. Ето и рецептата...
Продукти:
Сладкиш със Смокини4 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. краве масло /размекнато/
1 1/2 ч.л. бакпулвер
1 ванилова захар
1 3/4 брашо
8 бр. смокини зрели
пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата със захарта до бяло, после добавете маслото, бакпулвера, ваниловата захар и накрая пресятото  брашно. Продължете да бъркате с миксер докато получите еднородна консистенция.
Сладкиш със Смокини
Включете фурната да загрява на 180°С. Сега е момент да решите в каква форма ще печете. Има два варианта:
  1. Избирате форма с диаметър 26 см.- Тогава когато наредите смокините отгоре, понеже имат тежест, ще потънат и ще се скрият в сладкиша и пак ще е вкусно.
  2. Избирате форма с диаметър 28 см.- Тогава смокините няма да успеят да потънат на 100%, а една част ще остане отгоре и леко ще се запече.
Извод: Колкото е по- голяма формата ще получите по красив сладкиш!
Сладкиш със Смокини
И така вече сме избрали формата в която ще печем. Застиламе с пергамент и сипваме сместа. Нарязваме смокините и разпределяме отгоре. Може да изглежда така.
Сладкиш със Смокини
Сега сме готови да печем, Не променяйте температурата и докато печете, Моля не отваряйте вратата на печката. Сладкиша се пече от 40- 50 минути. Като минат 40 минути тогава може да отворите и да проверите с дървен шиш.  След като се изпече ако имате пресен мед може да залеете сладкиша или поръсете с пудра захар. Както и да решите няма да сбъркате, защото е уникален.

Време е за сервиране и дегустация

Сладкиш със Смокини
Надявам се, че вече не се двоумите, а ще го пробвате и вие!
Сладкиш със Смокини
Добър Апетит! 
Сладкиш със Смокини
С най-добри пожелания от мен за вълнуващи есенни дни и топли вечери.
хризантеми
И един отронен лист...
лист (2)

Няма коментари:

Публикуване на коментар