понеделник, 9 април 2018 г.

Пай с Круши и Орехи

Вкусен Пай с Круши и Орехи

Взех много хубави круши от пазара. Вкусни и ароматни с тънка кожица идеални за Пай с Круши.
Пай с Круши и Орехи
Сега в тази рецепта ще се постарая да бъда максимално точна, за да ви е лесно, ако все пак решите да пробвате. Само да кажа, че няма да съжалите и миг дори, ако решите да се поглезите с този Пай с Круши и Орехи. Ето и рецептата:
Пай с Круши и ОрехиПродукти:
за тестото:
280 гр. брашно
1 яйце
160 гр. краве масло
1 ч.л. сол
4 с.л. студена вода
100 гр. захар
1 ч.л. бакпулвер
за пълнежа:
7 круши
150 гр. орехи
150 гр. захар, 2-3 с.л. брашно, 2 с.л. ром
Начин на приготвяне:
Пресейте брашното и после от споменатите съставки замесете тесто. След като е готово, приберете го в хладилник за час.
Пай с Круши и Орехи
През това време нарежете крушите на кубчета, орехите натрошени на едро се объркват заедно. Добавете към тях захарта, рома и брашното.
Пай с Круши и Орехи
После извадете тестото от хладилника и го разделете на две. За справка погледнете тук за да не се повтарям. Само ще допълня, че паят отгоре  може да си го аранжирате както ви  допада, не е задължително този тип решетка, който аз съм избрала.
Пай с Круши и Орехи
След като приключите с оформлението на пая може да печете в предварително нагрята фурна и после печете на 180°С за около 40 минути е готов.
Пай с Круши и Орехи
Незная, как е при вас, но у дома всички обичат пай. Създава един топъл уют. Аромата е страхотен, а вкусът уникален! Е, време е да сервираме...
Пай с Круши и Орехи
Надявам се да съм ви създала настроение и топлота.

Добър Апетит! 
Пай с Круши и Орехи

Пай с Круши и Орехи
Готвенето е като любовта. В него трябва да се навлиза с огромно желание, или въобще да не се захваща!-  Хариет ван Хорн
Пай с Круши и Орехи

Няма коментари:

Публикуване на коментар