събота, 22 юни 2019 г.

Нудли със скариди и зеленчуци

Ах тези нудли, те са едно истинско кулинарно приключение. Приличат на спагети, но не са и вкусът е различен. Тези фини нудли са приготвени от ориз, от това следва и моето заключение, че са подходящи за хора които имат непоносимост към глутена. Това ястие се приготвя лесно и бързо, стига да се снабдиш с желаните продукти и после набързо да ги врътнеш в тигана. От много диетолози съм чувала, че това е една много добра и здравословна храна.  Нудли със скариди и зеленчуци е моята любима комбинация. Няма определен момент за скаридите, тях мога да си ги похапвам всеки ден. :)



Продукти:

200 гр. Нудли /оризови спагети/, 225 гр. Кралски скариди, 2 скилидки чесън, 1 с.л. соев сос, 3 с.л. зехтин, 1 с.л. оцет,1 ч.л. захар, сол на вкус, черен пипер млян, 1 връзка зелен лук, китайски  микс от зеленчуци, 2 капки сусамово олио, 1 ч.л. микс Куркума с лимонова трева и зелен пипер на KOTANYI, зелени перца лук на KOTANYI

Начин на приготвяне:

За да си приготвите Нудли със скариди и зеленчуци без грешка ви препоръчвам да следите описаното тук. Понеже моите скариди са закупени от Лидл, няма какво да им почиствам, само трябва да ги размразя добре, измия и подсуша. Затова като за начало ще си сваря нудлите по упътване на опаковката. След като са готови ги заливам със студена течаща вода  и после отцеждам.

Нудли-скариди-зеленчуци

Оставям после нудлите в страни и започвам да запържвам Кралските скариди в нагорещено олио или зехтин за около 3-4 минути от двете страни. Овкусявам със сол, Куркума на KOTANYI и черен пипер. След това с решетъчна лъжица ги изваждам и продължавам да запържвам накълцаният зелен лук.

Зеленчуците които използвах са китайски микс и имат всичко което ми е необходимо като съставки, че даже са и нарязани на лентички. 🙂 Оцета и захарта се добавя в готовите зеленчуци, малко преди да добавите нудлите.

Нудли-скариди-зеленчуци

Зеленчуците се приготвят за 3-4 минути, като трябва съвсем леко да омекнат и да останат свежи. Прибавят се Нудлите и Скаридите и се разбърква. Добавя се сол на вкус, соев сос, куркума и няколко капки сусамово олио. Разбъркайте и отместете от котлона.

Нудли-скариди-зеленчуци

След като ястието е готово може да сервирате, като отгоре поръсете от перцата лук. Бива си ги тези перца, а куркумата е уникална. Ароматна и предава много деликатен вкус на ястието.

Нудли-скариди-зеленчуци

Добър Апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар