неделя, 9 юни 2019 г.

Ринг от гриловани Тиквички и Ориз

Ринг от гриловани Тиквички и Ориз е идеално за лека вечеря или да го направите за топло предястие. Няма никаква философия в приготвянето. Единствено ще се забавите докато гриловате тиквичките. Но пък после ще се насладите на нещо различно и вкусно. За тези, които обичат да има месо в ястието, може да добавите нарязана шунка или бекон на парченца. Цялото ястие наподобява на една огромна сарма, от която всеки може да си реже, кой колкото си иска.




Продукти:

200 гр. ориз, 4 тиквички, 3 яйца, 500 мл. зеленчуков бульон, черен пипер, сол на вкус, 2-3 с.л. олио, 150 гр. кашкавал, 1 глава лук, копър, 1 к.ч. царевица /консерва/

Начин на приготвяне:

Тиквичките се измиват и премахват дръжките, след това с ренде ги нарежете по дължина.

Ринг от гриловани Тиквички и Ориз

Загрейте грил тиган намажете с олио или зехтин и изпечете тиквичките от двете страни.

Ринг от гриловани-Тиквички-Ориз

гриловани-Тиквички-Ориз

Докато гриловате тиквичките, на друг котлон сварете ориза в зеленчуковият бульон. Ориза да ври около 10 минути. След това оставете да се охлади.

Приготвяне на плънката

В тиган запържваме ситно нарязаният лук докато стане прозрачен. След това го добавяме към ориза. За да направим плънката към ориза се добавя настърганият кашкавал, сол на вкус, черен пипер, ситно нарязан копър, царевицата, и яйцата.

гриловани-Тиквички-Ориз

Разбъркайте добре и плънката вече е готова.

Сглобяване на Ринг от гриловани Тиквички и Ориз

Подгответе си една форма за кекс, подсушете добре и после намажете с масло. Разпределете грилованите тиквички във формата така, че да не остават празни пространства. Редът се с леко застъпване, така, че тиквичката да стърчи от вътрешна и вънкашна страна. После се сипва цялата плънка, заглажда се отгоре, стърчашите краища от тиквички се прибират навътре и отгоре се запечатва с остатъка от тиквички.

Печем в предварително загрята фурна на 200°С за около 20 минути. След като изпечете извадете от фурната и изчакайте за 10 минути, след това нарежете на порции. Големината на парчетата вие си определяте. Важното да ви е сладко!

гриловани-Тиквички-Ориз

гриловани-Тиквички-Ориз

Добър Апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар